Aktor: - Ingen grunn til medynk med Fritzl

Det er ingen grunn til å føle medynk med Josef Fritzl, sier sjefaktor i saken mot den aldrende østerrikeren. Hun ber om at 73-åringen dømmes til lovens strengeste straff: Fengsel på livstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Førsteaktor Christiane Burkheiser sa i retten torsdag at hun ikke tror Fritzl på hans ord, når han hevder at han angrer seg. Han er tiltalt for å ha holdt sin egen datter innesperret i 24 år, for å ha voldtatt henne med den følge at hun fikk sju barn, og for å ha drept ett av barna.

- Han drepte barnet ved å forsømme det, og må derfor få den strengeste straff våre lover åpner for, framholdt Burkheiser. Etter sluttinnleggene i retten i St. Pölten sju mil vest for Wien, trakk juryen seg tilbake for å vurdere skyldspørsmålet.

- Disse omstendighetene må tas med i betraktning. Min klient var ansvarlig for sine handlinger, men han sliter med en psykologisk unormal personlighet og valgte ikke selv å bli slik han er, framholdt Mayer.

Han bekreftet at datteren Elisabeth, som han fikk sju barn med, hadde vært til stede i retten onsdag og kan ha fått Fritzl til å bestemme seg for å erklære seg skyldig. (©NTB)