Varm velkomst for kronprinsparet i Veracruz

Kronprinsparet ble møtt med både varme ord og varme i luften da de kom til Veracruz på den mexicanske golfkysten onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved bygrensen var det satt opp en kjempestor plakat med bilde av paret og teksten: Velkommen til Veracruz kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

I luften var det rundt 25 varmegrader.

Før kronprinsparet dro til velkomstmiddag hos byens borgermester, fikk kronprinsen overrakt magasinet «La revista lider», et blad om ledelse, politikk og forretningsliv.

I bladet er det en stor reportasje over flere sider om kronprinsparet, deres kjærlighetshistorie, deres humanitære interesse og det norske monarkiet.

Men journalisten Enrique Casas Arias har ikke vært helt heldig med navnebetegnelsen på paret, i artikkelen blir de presentert som Haakon og Mette-Marit Magnus.

Men bortsett fra det, er det en flott reportasje med bilder blant annet fra Slottet i Oslo, en oversikt over de kongelige familieforholdene og en faktaboks om Norge.

I magasinet er det også en helsides intervju med den norske ambassadøren i Mexico, Knut Solem.

Det er ingen tvil om det norske besøket er populært i Mexico. Både kronprinsparet og den norske næringslivsdelegasjonen får stor oppmerksomhet i pressen.

Journalister og fotografer i hopetall stiller på de korte pressemøtene med kronprinsparet, og spørsmålene som stilles er høyst kvalifiserte. (©NTB)