Kongen felte tårer for voldsutsatte barn

Det var en meget beveget kong Harald som onsdag overvar åpningen av Redd Barnas kampanje mot vold mot barn. Tårene presset på etter premierevisningen av animasjonsfilmen «Sinna Mann» på Gimle kino i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Filmen er en del av Redd Barnas kampanje mot vold i hjemmet, vold som direkte eller indirekte først og fremst rammer barn. Kongen la ikke skjul på at filmen om lille «Boj» rørte hans innerste, en film om gutten som lever i et hjem der far veksler mellom godhet og vold, og som ikke så annen utvei enn å søke hjelp hos kongen.

At historien om kongen i filmen har rot i virkeligheten, var desto mer egnet til å gjøre en virkelig konge dypt beveget. Og han innrømmer det:

– Ja, man blir jo det. Vi vet jo at det er altfor mange barn som har det sånn som «Boj», og som bærer på disse forferdelige hemmelighetene. De forteller ofte dette til venner, men de sier jo også samtidig til vennene at «du må ikke si noe, for da får jeg juling». Så blir det hemmeligheter mellom barn. Og det er veldig tungt, både for dem som får vite hemmeligheten og ikke minst for dem som blir utsatt for dette. Det er det dette handler om, at barna må få greie på at det faktisk er lov å «sladre». Det er jo vanligvis ikke lov, men i sånne tilfeller er det lov, slo kongen fast etter visningen. (©NTB)