Smaken av Norge kokker (Foto: TV 2)
Smaken av Norge kokker (Foto: TV 2)

Her er alle oppskriftene fra «Smaken av Norge»

La deg friste av Norges beste råvarer.

Etter en reise igjennom vårt landstrakte land og en tøff konkurranse mellom fem utmerkede kokker er Norges nye nasjonalmeny endelig klar.

Smaken av Norge er:

Forrett: Stekt kongekrabbe og bakt ishavsrøye. Fra Nord-Norge ved kokk Roy Magne Berglund.

Fiskerett: Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperot, baconvinaigrette og urtesalat. Fra Midt-Norge ved kokk Mikael Forselius.

Kjøttrett: Helstekt reinsdyrbiff, steinsoppragu med modellert sjampinjong, kjøttglace og kremet saus med rognebærgelé, smørstekt sellerirot og potetkrem og chips på Gulløyepotet. Fra Nord-Norge ved kokk Roy Magne Berglund.

Dessert: Multesuppe med tjukkmjølkspudding og søte krydderbrødkrutonger. Fra Midt-Norge ved kokk Mikael Forselius.

Har du lyst til å prøve deg på noen av oppskriftene? Du finner dem alle sammen her:

Hanne Frostas oppskrifter fra Vestlandet.

Hans Petter Klemmetsens oppskrifter fra Sørlandet.

Charlotte Mohns oppskrifter fra Østlandet.

Roy Magne Berglunds oppskrifter fra Nord-Norge.

Mikael Forselius' oppskrifter fra Midt-Norge.

Og dersom du kunne tenke deg litt ekstra hjelp og veiledning finner du videoer av de fleste oppskriftene hos Melk.no.

God fornøyelse!