Kristin Halvorsen (Foto: TV 2)
Kristin Halvorsen (Foto: TV 2)

Vil gi kundene innsyn i banksjefenes lønn

Finansministeren raser mot bonusutbetalinger i finansnæringen. Nå vil hun offentliggjøre bonuser i banker og meklerhus for alle kundene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristin Halvorsen mener lønns- og bonusordningene i norske banker og meklerhus er håpløst høyt.

- Problemet nå er at vi har et lønnsnivå som er kollektivt hinsides for høyt. Det må ned. Det er rett tidspunkt for å vise sosial intelligens, sa en ivrig finansministeren.

Sjekk selv

Hvordan denne informasjonen skal gjøres tilgjengelig for kundene vil hun komme tilbake til. Men du kan sjekke det allerede nå i skattelistene til TV 2. Bare skriv inn navnet på din banksjef eller megler.

- Jeg tror bankene har stor interesse av å opplyse kundene sine om hva slags avlønningssystemer de har, sier Halvorsen.

Se Halvorsens utbrudd i videovinduet øverst.

Halvorsen sier seg også mektig lei på den private finansnæringens belærende holdning overfor offentlig sektor.

- Jeg får en del av disse gutta med pekefinger mot oss som sier at nå må dere være effektive i offentlig sektor. Der jobber det altså damer som har årslønner på under 300.000 kroner. Jeg får mest lyst til å si: «Kyss katta, og gjør jobben deres sjøl!», freste Halvorsen.

Toppmøte om finanskrisen

Bredsiden mot norske bank- og meglerledere etter et møte der hun sammen med statsminister Jens Stoltenberg (Ap), næringsminister Sylvia Brustad (Ap) og kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) møtte ledere fra noen av de største norske virksomhetene for å bli orientert om hvordan virksomhetene blir rammet av den internasjonale finanskrisen.