Mayer
Mayer

Fritzls forsvarer: Jeg har vært borti verre folk

Josef Fritzls forsvarer beskriver ham som en maktsyk mann, men ikke den verste han har forsvart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg har hatt klienter som har gjort verre ting enn Fritzl, bare ikke over så lang tid, sier Fritzls forsvarer, Rudolf Mayer.

- Jeg hadde en klient som voldtok 48 ganger mens han gikk hjem fra elskerinnen sin og til kona, fordi han sa at han måtte holde seg følelsesmessig kjølig. Bare for å nevne noe, sier Mayer.

Han beskriver Fritzl som en mann som har en destruktiv side han ikke klarer å kontrollere, og at han har en trang til å kontrollere og ødelegge andre menneker for å føle at han har makt.

(Se pressekonferansen som ble holdt i dag her)

Saken forsetter under videovinduet

293007

Visste ikke om tilståelsen

Mayer forklarer at han ikke visste at Fritzl kom til å erklære seg skyldig på alle punkter i dag.

- Klienten min er personlig ødelagt og han er ikke normal. Med slike klienter blir du alltid overrasket, fordi du ikke vet hva de kommer til å gjøre, sier han.

Han sier han er glad for at Fritzl nå har tilstått, og tror dette er til det beste både for ham selv og for ofrene.

- En voldsom forandring

Siden videoavhøret ble spilt av i går, sier Mayer at han har merket en voldsom forandring på sin klient.

- Før denne videoen ble spilt av for ham, hadde han bare sett sin egen side av saken. Nå fikk han for første gang se hvordan Elisabeth følte det, sier Mayer.

Han forteller at den sterke konfrontasjonen med hennes følelser var det som fikk ham til å erklære seg skyldig:

- På slutten av dagen ville han snakke med en psykiater og det fikk han. Etter det forandret han forklaringen sin, sier Mayer.

- Han sa til psykiateren at i 24 år hadde han følt seg skyldig, sier forsvareren.

Tror Elisabeth var i salen

Mayer var veldig overrasket over at Fritzl erklærte seg skyldig. Han trodde ikke at han noen gang kom til å erkjenne skyld på de to groveste punktene.

Selv om han ikke personlig så Elisabeth i rettssalen, tror han at hun var med på å få Fritzl til å snu:

- Jeg så ikke Elisabeth i rettssalen. Men siden han forandret seg så mye i løpet av den dagen, tror jeg at hun var tilstede.

- Føler seg lettet

- Da han gikk ut av rettssalen i dag så det ut for meg som om han virkelig følte seg bedre. Jeg var virkelig overrasket., sier Mayer.

- Dette var kanskje første gang i livet hans at han ikke trengte å ha kontroll over alt, men kunne være en god borger, fortsetter han.

Han legger til at Fritzl har sagt at han ønsker hjelp til å forandre seg. Han håper at alle innrømmelsene vil hjelpe ofrene i saken:

- Personlig håper jeg, og det gjør også min klient, at det han nå har gjort kan gjøre det litt bedre for Elisabeth. Han gjør det han kan for at det skal bli bedre, og han har gjort det han kan gjøre så langt, sier Mayer.