Fikk samfunnsstraff for grov vold

En 26-årig mann er dømt til 55 timers samfunnsstraff for grov vold mot en 33-åring i Karl Johans gate i Oslo 5. desember i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om seks måneders fengsel.

Den 26-årige mannen var i Oslo tingrett tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Både tiltalte og fornærmede er opprinnelig fra Somalia og var bekjente før episoden.

Voldsepisoden, der 33-åringen blant annet sparkes i hodet og spyttes på, ble filmet av en ansatt i TV 2, og filmmaterialet ble brukt som bevis i retten. Opptaket hjalp også politiet i pågripelsen av 33-åringen.

– Dette er en hendelse som dessverre skjer ganske ofte, men det er sterkt når man ser det på video, sier aktor, politiadvokat Andreas M. A. Strand i Oslo politidistrikt, til kanalen.

Retten mener likevel at 33-åringen har et betydelig ansvar for opptakten til volden og at dette neppe ville ha skjedd dersom han ikke hadde oppført seg provoserende.

Den tiltalte frifinnes både for kravet oppreisning og sakskostnader og har godtatt dommen. Påtalemyndigheten vurder å anke, ifølge TV 2. (©NTB)