Heroinbeslag. (Illustrasjonfoto)  (Foto: Bjorn Larsson Rosvall/SCANPIX)
Heroinbeslag. (Illustrasjonfoto) (Foto: Bjorn Larsson Rosvall/SCANPIX)

19 og et halvt år for hasj- og heroinsmuglere

To nederlandske statsborgere er i Oslo tingrett dømt til henholdsvis 19 og et halvt år og 16 års fengsel for smugling av 11 kilo heroin og 2,4 tonn hasj til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to, en 42-åring og en 51-åring, ble pågrepet i Nederland høsten 2006 og ble utlevert året etter. 42-åringen fikk den strengeste straffen på 19 og et halvt års fengsel.

Tjente millioner

I tillegg til fengselsstraffen ble de også dømt til å betale henholdsvis 4,2 og 3,8 millioner kroner til statskassen som inndragning av fortjenesten de har hatt i forbindelse med narkotikasmuglingen.

Dommen er den siste i opprullingen av et stort nederlandsk narkotikakartell som Kripos har arbeidet med helt siden 2006. I en rekke rettssaker er mange personer, hovedsakelig av marokkansk opprinnelse, idømt strenge straffer i norske domstoler.

Flere dømt

Alle er utlevert fra utlandet, i hovedsak fra Nederland, og er blitt dømt i Norge. Ingen nordmenn er dømt som medlemmer av nettverket.

I juni i fjor ble den utpekte hovedmannen i ligaen dømt til 21 års fengsel for å ha innført store mengder tunge narkotiske stoffer som heroin, kokain og amfetamin til Norge. (©NTB)