Mener Ap taler med to tunger

Frp-formann Siv Jensen mener Arbeiderpartiet taler med to tunger i innvandringsdebatten. Bakgrunnen er uttalelsene fra Thorbjørn Jagland om at det ikke finnes radikal islam i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Man skal være rimelig blåøyd dersom man ikke har fått med seg at radikal islam også finnes i Norge. At stortingspresidenten ikke har fått med seg at også Politiets sikkerhetstjeneste har bekreftet at det finnes ekstremister og radikale islamister i Norge, er ganske oppsiktsvekkende, sier Jensen.

Hun mener stortingspresidenten ser ut til å ha mistet kontakten med «den virkelige verden utenfor stortingsbygningen».

– Arbeiderpartiet forsøker å ri flere politiske hester. Nå er det på tide at partiet avklarer hva som er dets politikk og hva det vil gå til valg på, sier Frp-formannen.

Thorbjørn Jagland gikk mandag kveld i rette med partisekretær Martin Kolberg under en debatt på Litteraturhuset i Oslo. Ifølge Jagland prøver krefter i Ap å skape politisk vinning ved å røre sammen begreper og skape frykt, og han antydet at Kolberg ikke aner hva radikal islam er.

– Det snakkes om hijab og kjønnslemlestelse av kvinner som eksempler i ei stor gryte av begreper der alt sammen kalles radikal islam, sa Jagland. (©NTB)