Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal

Aksel fremdeles syk

Onsdag starter alpin-NM. Aksel Lund Svindal kjemper nå mot klokken i sykesenga.

Skiforbundets sportssjef Jørund Li uttalte mandag at sammenlagtvinneren i verdenscupen trolig står på startstreken i fredagens super-G, storslalåm lørdag og søndagens slalåm - etter Oppdal-ankomsten torsdag.

Men sykdommen, som Lund Svindal slet med i sesongavslutningen i Åre, vil ikke slippe taket.

- Aksel er fremdeles syk, så han har pause fra mediene til han er frisk og drar til Oppdal, bekrefter Olympiatoppens Halvor Lea overfor TV 2 Sporten i en e-post.

Hvorvidt nordmannen kommer til å kjøre i NM med sykdom i kroppen - er ukjent. Det som er sikkert er at Lund Svindal hele tiden har ønsket seg til NM i Oppdal - stedet der han gikk på skigymnas og har flere bekjente.

- Det kan bli jevnt
Utgangspunktet er altså at arrangøren snart får verdens beste alpinist på plass. Alpintalentet Christian Mithassel synes det er «jævlig kult» at Aksel Lund Svindal gidder å møte ham i NM.

- Det beste hadde vært om Aksel hadde kommet til Oppdal nå, men han er jo syk. Vi setter pris på at han trolig stiller i de siste øvelsene, sier Mithassel til TV 2 Sporten.

21-åringen kommer selv til å kjøre alle disiplinene denne uken - og sikter mot pallen i utfor, super-G og storslalåm. Mithassel kan i NM-sammenheng blant annet vise til to sjetteplasser.

MEISELL  (Foto: Privat/)
MEISELL (Foto: Privat/)

- Det er viktig at han prioriterer mesterskapet - og kult for oss andre.

- Kan du eller noen andre slå han, da?

- Hvis Aksel kjører som han pleier, er han overlegen. Er han litt mett og gjør noen småfeil - da kan det bli mer jevnt, svarer Mithassel - som har hatt mer enn nok med seg selv de siste par årene.

Røk leddbåndet
To ganger røk nemlig leddbåndet i samme kne. Han har likevel ikke gitt opp kampen om å nå verdenstoppen.

- Jeg har kjørt bra på ski i det siste - og føler jeg har veldig mye potensial, sier Mithassel ærlig.

Onsdag jakter han edelt metall i utfor - uten den største favoritten på startstreken.