Kronprinsesse Mette Marit nekter ektemannen Haakon å ta skjegget under Mexico tur.  (Foto: Lise Åserud/SCANPIX)
Kronprinsesse Mette Marit nekter ektemannen Haakon å ta skjegget under Mexico tur. (Foto: Lise Åserud/SCANPIX)

Mette-Marit nekter Haakon å ta skjegget

Kronprinsessen tillot ikke høvelakrobatikk under Mexico-tur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kronprinsparet fortsetter i dag med tett program i Mexico som en del av norsk næringslivs satsing i landet. Som de første representantene for kongehuset til Mexico promoterer kronprinsparet norsk næringsliv på frierferd.

Kunsttid

- Det er jo sånn at bra næringsvirksomhet er bra for alle parter. Vi håper det skal være bra for Mexico, men også for det norske næringslivet som er her, sier kronprins Haakon til TV 2 Nyhetene.

Kronprinsesse Mette-Marit har under besøket allerede tatt kulturelle grep med et timelangt stopp på Frida Kahlo-museet, der verker av den meksikanske maleren vises fram.

- Det er en fantastisk fascinerende konstellasjon mellom to mennesker som jeg blir veldig fascinert av, sier kronprinsesse Mette-Marit etter museumsbesøket.

Kona sa nei

Torsdag skal kronprins Haakon på oljefartøy med strenge sikkerhetsregler. Så strenge at det har blitt søkt om dispensasjon fra regelverket for at kronprinsen skal slippe å ta fram barberhøvelen: På fartøyet er nemlig skjegg forbudt. Dispensasjonen er innvilget, etter hva den norske tronfølgeren har fått med seg.

- Ellers hadde vi nok funnet en løsning på det, sier kronprins Haakon til TV 2 Nyhetene før kronprinsesse Mette-Marit lattermildt bryter inn og slår fast:

- Han hadde ikke fått dispensasjon fra kona for å ta det, for å si det sånn.