Nordmann avslørte skytetrussel

- Ønsk meg lykke til, skrev 14-åringen på en chatteside hvor han hadde lagt ut om en planlagt skolemassakre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet på Nordsjælland i Danmark pågrep i ettermiddag en 14 år gammel gutt fra Helsingør som i et lukket chatterom skal ha truet med å skyte elever og ansatte.

Ifølge politisjef Flemming Drejer skal 14-åringen ha antydet i chatten at han ville gå amok med skytevåpen mandag klokken 12.

Han skal ha skrevet skolens navn, dato og tidspunkt etterfulgt av ordene: «Wish Me Luck» (ønsk meg lykke til).

Nordmann ble mistenksom

Politiet ble gjort oppmerksom på truslene av norsk politi som fikk en henvendelse fra en norsk statsborger, skriver Dagbladet.no.

- Den 14 år gamle gutten har åpenbart chattet på et lite, lukket nettverk som den norske statsborgeren har hatt tilgang til. Han ringte til politiet og fortalte om mistanken og deretter ble vi kontaktet, sier Drejer til den danske avisen Ekstra Bladet.

Politiet satt inn store ressurser i helgen da de ikke hadde pågrepet gutten. De besluttet derfor å stenge skolen i dag. Foreldrene ble ikke fortalt hvorfor, rett og slett for ikke å spre engstelse i lokalsamfunnet.

Etter hjelp fra rikspolitiet og samarbeidspartnere i utlandet klarte de til slutt å lokalisere guttens adresse i ettermiddag.

Ransaket boligen

Politiet har ransaket boligen og ifølge politisjefen er det lite sannsynlig at gutten hadde til hensikt å bli massemorder.

- Vi ransaket boligen, men det er ingenting som tyder på at dette er noe annet enn meget lite gjennomtenkte guttestreker.

Gutten sitter hos på Helsingør politistasjon sammen med familien sin og er svært ulykkelig.

- Han har rett og slett ikke tenkt konsekvenser av disse tilsynelatende tomme truslene, sier politisjefen.

I forrige uke skjøt og drepte 17 år gamle Tim Kretschmer 15 mennesker i den lille tyske byen Winnenden. Skolemassakren har ført til en strøm av falske trusler om lignende angrep til tysk politi. Også i andre land er det oppdaget trusler om å utføre drap ved skoler.

Les mer: Drapstrusler florerer etter skolemassakre