Al Qaida talsmannen Abu Talha mener islamske finanstjenester kan redde verden fra finanskrisen.
Al Qaida talsmannen Abu Talha mener islamske finanstjenester kan redde verden fra finanskrisen.

- Sharia er redningen mot finanskrisen

Det moderne vestlige mennesket har seg selv å takke for finanskrisen, sier talsmann for al-Qaida.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en tale som er oversatt og gjort tilgjengelig på nettstedet til The Nefa Foundation, sier al-Qaida-talsmannen Abu Talha at islamske finanstjenester er det eneste som kan redde verden fra finanskrisen.

- Verden trenger mer enn noensinne et velfungerende finanssystem, sier bin Ladens tyske talsmann som går under dekknavnet Abu Talha, men egentlig heter Bekkay Harrach.

31-åringen, som sies å være ekspert på fjernstyrte bomber, har tidligere i år truet med å iverksette bombeaksjoner i Tyskland. Nå langer han ut mot vestlig, ugudelig kapitalisme, som han mener har forledet det moderne mennesket.

- Har vendt seg bort fra Allahs lover

- Skylden ligger på menneskeheten som har vendt seg bort fra Allahs lover. Hvis Vesten var i stand til å lære, kunne den lært av resesjonen i 1929. Men den besatte trangen etter stadig mer har blindet mennesket og fjernet innsikten, sier Abu Talha.

Osama bin Ladens talsmann mener kapitalismen snart vil havne på historiens skraphaug sammen med kommunismen, som al-Qaida i sin tid sloss mot i Afghanistan.

- Forbrukerne er ruinert

Den 31 år gamle terroristen er ikke nådig mot europeere og amerikanere, som ifølge ham finner seg i å bli dårlig behandlet av finansvesenet.

- Tidligere gikk folk i det minste på barrikadene og kjempet for sin eiendomsrett. Men nå står de bare og glor. Hvor mange forbrukere er fullstendig ruinert av kredittinstitusjonenes lille skrift på låneavtalene? Hvordan kan man akseptere at pengene er gått tapt. Og hvor har pengene tatt veien - er de forsvunnet i løse lufta, spør Abu Talha.