AMBULANSEDRAMA: Ambulansemedarbeiderne Erik Schjenken (t.h.) og Espen Smith forlot Ali Farah etter at han var blitt slått ned i Sofienbergparken. (Foto: Caroline Drefvelin)
AMBULANSEDRAMA: Ambulansemedarbeiderne Erik Schjenken (t.h.) og Espen Smith forlot Ali Farah etter at han var blitt slått ned i Sofienbergparken. (Foto: Caroline Drefvelin)

- Faen, din gris, sa jeg

Ambulansesjåfør angrer på at han kalte Ali Farah for gris: - Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde kalt ham en tullebukk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens kollega Erik Schjenken tidligere har gått ut i offentligheten og fortalt sin versjon av hva som skjedde da ambulansen forlot Ali Farah i Sofienbergparken sommeren for halvannet år siden, har Espen Smith forholdt seg taus fram til i dag.

Ble tisset på

- Jeg har valgt å ikke stå fram før alt var helt avgjort. Nå er jeg frifunnet og det var som å få vekk ti tonn fra skuldrene. Det er godt å komme ut av boblen og fortelle, sier Smith i dagens utgave av Drammens Tidende.

Smith var ambulansearbeideren som kalte Farah for en gris og ba politiet ta seg av den skadede mannen, etter at Farah hadde tisset på ham.

- Det er en helt vanlig prosedyre. Jeg oppfattet det som et ordensproblem, og da tar politiet av seg transporten, sier Smith til avisen.

Uproft

- Jeg reagerte uproft. Det var en spontanreaksjon. Faen, din gris, sa jeg, sier Smith som til lokalavisen poengterer at han brukte ordet «gris» fordi han syntes handlingen var grisete og ikke på grunn av Farahs religiøse bakgrunn.

- Jeg skulle virkelig ønske jeg hadde kalt ham en tullebukk, for å si det sånn. Det er på grunn av rasismestempelet saken ble så stor, sier Smith.

Vil tilbake

Etter at hendelsen fra Sofienbergparken ble kjent i media, flyttet Smith og familien med politibeskyttelse til hemmelig adresse på grunn av drapstrusler.

- Jeg føler folk fikk presentert en «monster-Espen». Det gikk så langt at jeg begynte å tro på det bildet som ble skapt i media selv, sier ambulansearbeideren.

Drammensmannen er fortsatt sykmeldt etter hendelsen, men er ikke i tvil om at han kommer tilbake i jobben.

- Jeg savner det livet utrolig mye. Følelsen av det å redde menneskeliv er det som driver oss, sier Smith ifølge dt.no.