AaFK keeper Anders Lindegaard (t.v.) redder Morten Moldskreds (t.h.)  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
AaFK keeper Anders Lindegaard (t.v.) redder Morten Moldskreds (t.h.) (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Vinner aldri i premieren

Aalesund lyktes ikke denne gangen heller.

Aalesund - Tromsø 1-1:

Color Line Stadion / Bergen (TV 2 Sporten): Aalesund hadde aldri vunnet en seriepremiere i Tippeligaen før møtet med Tromsø.

Det så lovende ut for sunnmøringene da Fredrik Carlsen dundret dem i ledelsen like før pause.

- Utilgivelig
Men publikum hadde knapt funnet setene sine for de siste 45 minuttene da Sigurd Rushfeldt utlignet for «Gutan». Hans 146. i toppserien. Hans spissmakker Morten Moldskred hadde en rekke muligheter til å score i starten av kampen, men fikk ikke ballen i mål.

- Det er godt å få i gang toppscorerne våre. Det var små detaljer så kunne Morten fått seg et par mål i dag han også, sier Per-Mathias Høgmo til TV 2 Sporten.

292315

Hans kollega på motsatt benk var ikke like godt fornøyd med Rushfeldts scoring.

- Vi snakket i pausen om at vi måtte få en god start på andre omgang. Vi hadde taket på det etter at vi scoret rett før pause. Så går vi ut og slipper inn et mål med en gang. Vi roter det bort på ett minutt. Det er utilgivelig. Men vi har et ungt lag, så vi får lære litt, oppsummerer Kjetil Rekdal.

Fornøyde trenere
Tromsø kom til Ålesund med fire strake seirer på bortebane mot AaFK. Seiersrekken ble brutt, men Høgmo var ikke skuffet av den grunn.

- Vi tar ett poeng på bortebane i serieåpningen. Det skal vi være fornøyd med, sier han.

Vertene hadde nok sjanser til å vinne kampen. Johan Arneng traff tverrliggeren og ble stoppet på streken, mens Alexander Mathisen skjøt over på åpent mål. Men også Tromsø hadde sjanser til å vinne det.

- Det bølger frem og tilbake. Vi får en dritdårlig start på andre omgang med dødball i mot og mot slutten er det Hawaii utpå der, sier Rekdal.

Selv om Aalesund stoppet Tromsøs seiersrekke på Color Line Stadion, så henger fortsatt åpningskampspøkelset over dem. Nå må de minst vente ett år på en ny mulighet til å vinne i seriepremieren.

- Vi gjør en god kamp mot en veldig sterk motstander. Vi kunne også vunnet det. Det har vi grunn til å være fornøyd med, mener Rekdal.

292317