Johan Remen Evensen  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Johan Remen Evensen (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Nordmennene raser mot juryen

- Det blir for dumt. De ødelegger folkefesten med lav fart, sier Johan Remen Evensen.

Vikersund (TV 2 Sporten): - Alt lå til rette for at rennet ville bli perfekt, raser Johan Remen Evensen - den beste av de norske med sin tiendeplass søndag.

- Juryen var rett og slett feig, følger Anders Jacobsen opp med.

- Det er en østerriker som hopper bra, som får det som han vil, legger Remen Evensen til - og sikter til at Gregor Schlierenzauer lørdag var forbannet på det han mente var for stor fart under laghoppingen.

NRKs Arne Scheie og Espen Bredesen legger heller ikke skjul på sin skuffelse over farten - mens både søndagens vinner Schlierenzauer og andremann Simon Amman mener juryen gjorde riktig.

Antallet hopp over 200 meter søndag kunne du telle på en hånd - til publikums store skuffelse. Det lengste svevet hadde Schlierenzauer med 207 meter i den første omgangen.

Sikter mot Planica
Jacobsen ble nest beste nordmann med sin 22. plass i det individuelle skiflygingsrennet i Vikersund. Jacobsen og Remen Evensen fikk bare selskap av Vegard Sklett (kom på 27. plass) i andreomgangen - noe som forteller det meste om nordmennenes innsats søndag.

Johan Remen Evensen medgir overfor TV 2 Sporten at avstanden opp til østerrikerne er i største laget.

- Er dere inne i en spesielt dårlig periode nå?

- Nei, jeg tror ikke det. Vi skal bare jobbe videre med den samme oppskriften vi har gjort til nå. Jeg har store forhåpninger med tanke på neste helg (skiflyging i Planica), smiler sesongens hoppkomet - vel vitende om at norske hoppere liker å fly.

Det har bare ikke sett slik ut i Vikersund.