Steve Leonard  (Foto: NRK1/)
Steve Leonard (Foto: NRK1/)

Spektakulære møter

Høydepunkter fra den utrolige karrieren til Steve Leonard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske veterinæren Steve Leonard trenger vel knapt å presenteres for noen norsk tv-seer. Han er kjent for norske seere fra en rekke tv-serier, ikke minst «Et apeliv» der han var med på å redde orangutanger på Borneo.

Helt siden han gikk på veterinærskolen har Steve vært full av eventyrlyst. Sammen med medstudent Trude Mostue har han vært på safari i Afrika og på ekspedisjon i Det ville Vesten.

Kombinasjonen av veterinæryrket og programlederrollen har gitt Steve Leonard muligheten til å dra på oppdagerferd til alle verdenshjørner. Han har også en spesiell evne til komme i kontakt med dyr. Ofte har han satt seg selv i ekstreme og farlige situasjoner for å komme tettest mulig inn på naturen.

De beste fruktene av denne metoden får vi oppleve i kveldens dokumentar. Fallskjermhopping med vandrefalker, kappløp med geparder, konfrontasjon med tiarmet blekksprut og svømming blant haier! Steve Leonard tar oss med på noen av sine mest spektakulære møter med ville dyr, og vi får også bakom-historiene fra disse møtene. Det blir en rik meny. Det er nok å ta av for mannen bak møtene med utrolige dyrearter i «Ekstreme dyr» og «Ekstreme jegere». Steve har fulgt langveisfarende dyr i «Fantastiske reiser», for å nevne noe.

Denne dokumentaren fra BBCs naturredaksjon ser tilbake på noen av de mest spennende, følelsesladede og ekstreme øyeblikkene i Steve Leonards tv-karriere, og vi får høre bakomhistorier fortalt av hovedpersonen selv.

Se «Mitt liv med dyr» på NRK1 mandag kl. 19.55.

Se også:

«En god nummer to» på TV 2 mandag kl. 20.30.

«Sandefjord - Brann» på TV 2 Zebra mandag fra kl. 18.55.

«Paradise Hotel» på TV3 mandag kl. 21.30.

«Rått parti» på NRK3 mandag kl. 21.30.