Sharif trosser myndighetene og drar til Islamabad

Den pakistanske opposisjonslederen Nawaz Sharif har trosset en husarrest og forlatt sitt hjem i Lahore. Målet er Islamabad og mandagens planlagte masseprotest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag morgen opplyste polititalsmenn at Sharif, som er fradømt retten til å inneha politisk valgte verv, hadde fått husarrest i tre dager. Men kort tid etter utfordret opposisjonslederen myndighetene.

– Kom og bli med. Jeg forlater huset, la oss marsjere hånd i hånd, det er på tide at vi kommer oss ut i gatene, sa den tidligere statsministeren før den skuddsikre bilen hans rullet ut av porten til boligen i Lahore.

I morgentimene hadde opprørspoliti omringet Sharifs hus, men de greide tilsynelatende ikke å stanse opposisjonslederen som ble ledsaget av et stort følge med sikkerhetsvakter og tilhengere.

– Islamabad er vår skjebne. Vi reiser mot Islamabad, sa Sharif til den private TV-kanalen Geo mens kolonnen tilsynelatende fremdeles kjørte gjennom Lahores gater søndag kveld.

Pakistanske sikkerhetsstyrker er satt i full beredskap foran mandagens varslede massedemonstrasjon i Islamabad, som myndighetene akter å stanse for enhver pris. Flere steder har politiet stanset antatte demonstranter på vei til hovedstaden, og veier ut av Lahore og inn til Islamabad er blitt stengt. (©NTB)