Brannmannskaper rykket tirsdag kveld ut til et branntilløp i Frammuseet på Bygdøy i Oslo.  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Brannmannskaper rykket tirsdag kveld ut til et branntilløp i Frammuseet på Bygdøy i Oslo. (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Brannene på Bygdøy oppklart

En gutt under den kriminelle lavalder har tilstått fem av brannstiftelsene på Bygdøy den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets taktiske etterforskning har ført til oppklaring av branntilløpene på Bygdøy den siste tiden, skriver politiet i en pressemelding lørdag.

- En gutt under den kriminelle lavalder har tilstått fem av brannene. Disse sakene ansees som oppklarte, og vil bli oversendt barnevernet så snart politiets arbeid ferdigstilles, sier politiadvokat Frank Jensen ved Finans- og miljøkrimseksjonen.

Politiet utelukker at flere personer kan ha vært involvert.

Torsdag offentliggjorde politiet en overvåkingsvideo hvor en ung mann setter fyr på en container utenfor Sjøfartsmuseet. Samtidig gikk politiet ut med en etterlysning av ung mann mellom 15 og 25 år med lyst hår og nordisk utseende.

På snaue to uker har det vært minst seks branntilløp ved de kjente museene på Bygdøy, i tillegg til minst ett forsøk på brannstiftelse som også ble oppdaget tirsdag kveld.