Rasrammede vil vite når de kan vende hjem

Mellom 8 og 10 geologer er fløyet inn til rasområdet i Namsos og er i gang med grunnundersøkelser. Området skal være stabilt, men vaktholdet er strengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets innsatsleder på stedet, Oddvin Kveli, forteller at rundt 30 mann fra Heimevernet bistår politiet med sikring og vakthold i rasområdet.

-8-10 geologer fra Norges geologiske undersøkelser (NGU) og Norges geotekniske institutt (NGI) er fløyet inn med helikopter og starter nå grunnundersøkelser, sier Kveli til NTB ved 11.30-tiden.

Jofrid Halvorsen (50) og ektemannen Steinar (70) var blant de rundt 50 personene som ble evakuert med helikopter fra boligområdet som mistet veiforbindelsen etter leirskredet fredag.

NTB møter dem på Vestbyen skole, hvor de er på vei til informasjonsmøte for evakuerte etter rasulykken. Ekteparet er spente på hvor langt tid det kan ta før veien blir ordnet, slik at de kan flytte hjem.

Ekteparet Halvorsen tilbrakte natten hos Jofrids mor, men lurer på om Namsos kommune vil tilby dem midlertidig bopel. Jofrid hadde vært på nattevakt og lå og sov da skredet gikk like før klokken 12 fredag. (©NTB)