Flere hundre siktet etter storaksjon i København

Om lag 400 personer er siktet for ulike lovbrudd etter det danske skattevesenets og politiets storaksjon mot folk i gjengmiljøer i og rundt København.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En del av siktelsene handler om betaling av skatter og avgifter, mens andre dreier seg om skytevåpen, narkotika og overtredelser av ferdselsloven, opplyser politiet i den danske hovedstaden.

Aksjonen ble satt i gang som følge av en langvarig gjengkonflikt i København som har ført til en rekke skyteepisoder og voldelige oppgjør. Under den fire dager lange aksjonen beslagla politiet elleve skytevåpen og 16 andre våpen.

– Vi er helt klart fornøyd med utbyttet. Det er mange opplysninger som vi nå skal arbeide videre med. Blant dem som var i besittelse av narkotika og våpen, og dem som har svindlet på skatten, er det mange ting som skal endevendes. Vi skal både se på økonomien deres og på nettverket deres, sier Lars Klamer i skattevesenet.

Samtidig har politiet trappet opp innsatsen på gatene, og siden slutten av februar har over 1,700 personer blitt kroppsvisitert eller fått bilen gjennomsøkt. Resultatet er beslag av to skytevåpen og ni slagvåpen. (©NTB)