Minst 50 rasrammede får ikke dra hjem

Mirakuløst nok ble ingen personer fysisk skadd i leirskredet som sendte flere hus ut i sjøen ved Gullholmstranda i Namsos fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst 50 personer måtte imidlertid finne seg et annet sted å overnatte fredag kveld. I tillegg til de sju som ble evakuert fra selve rasområdet, står rundt 50 personer uten mulighet for å komme seg hjem til husene sine i området bortenfor skredstedet. Veien er nemlig tatt av raset, og det er usikkert hvor lang tid det vil ta å opprette ny veiforbindelse.

- Det er trasig for dem som er berørt. Noen har mistet hjemmene sine, mens mange lurer på når de kan få dra hjem, sier rådmann Hege Sørlie i Namsos kommune til NTB. Hun leder kommunens katastrofeteam.

Skredet gikk like før klokken 12 fredag, og politiet søkte i flere timer med helikopter og ved hjelp av hunder, og i sjøen både med båter og dykkere. Sju personer ble berget ut av rasområdet med helikopter, blant dem et spedbarn og ei fire år gammel jente. Redningsaksjonen ble avsluttet ved 17-tiden, etter at det ble klart at ingen personer var meldt savnet.