Rosenborg  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Rosenborg (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Iversen  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Iversen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- RBK lever dårlig uten gull

Bengt Eriksen tror Rosenborg er nødt til å vinne gull - og at de klarer det.

Se Rosenborg - Vålerenga direkte på TV 2 eller i vårt livesenter søndag kl.20.00

Det var rene julestemningen da Rosenborg trente på Lerkendal fredag formiddag, og sammen med snøværet kom flere gledelige nyheter for trønderne.

Se siste nytt fra Lerkendal og intervju med Erik Hamrén i vinduet over!

Marek Sapara, som tråkket over for to dager siden, er friskmeldt til serieåpningen mot Vålerenga.

Det har også vært knyttet spenning rundt hvor mye kneet til Steffen Iversen tåler, men alt tyder på at han spiller fra start. I tillegg er nyinnkjøpte Rade Prica meldt kampklar, men starter trolig på benken.

Se Davy Wathne presentere siste nytt før serieåpningen her:

291903

- Forventer tøff og jevn kamp
Erik Hamrén starter sannsynligvis med det samme mannskapet som slo Viking 5-1 i generalprøven søndag, selv om Hamrén har flere alternativer denne gangen.

- Vi har jo fått noen spillere tilbake. Roar er tilbake også har vi fått en ny spiller i Rade Prica så det er jo to spillere som ikke var med i den kampen som er tilgjengelige, sier Hamrén til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Martin åpner for å vrake seg selv
LES OGSÅ: Rosenborg enig om Zahora

Mens Rosenborg knuste Viking fikk Vålerenga kjørt seg mot Stabæk i generalprøven. Hamrén innser at Rosenborg stiller med favorittstempelet.

- Vi er favoritter har jeg fått vite, og Vålerenga fikk stryk, men vi skal huske at Vålerengas oppladning til Stabæk-kampen ikke var optimal. Jeg tror de har stolthet og forventer meg en tøff og jevn kamp. Men jeg tar gjerne en enkel kamp også, og om vi vinner 5-1 vil ikke det være feil, sier en leende Hamrén.

- Lever dårlig uten gull
Det er store forventninger til Rosenborg denne sesongen, og Bengt Eriksen tror ikke det vil være populært om det skulle bli en tredje sesong på rad uten Rosenborg-gull.

- Nei, jeg tror de lever dårlig med det - men jeg tror det blir bedring i år. Jeg tror Rosenborg er knapp favoritt til seriegullet. Nå har Hamrén vært der et halvt år og satt sitt stempel på laget også viser de økonomiske muskler og handler inn Steffen Iversen om de skulle ryke og i tillegg har de en god førsteellever, sier Bengt Eriksen.

292009

- Det er ikke bare fordi de har hentet inn, men også fordi Hamrén virkelig har fått satt sitt stempel på det. Han har stokket om laget på en litt annen måte enn den kjente 4-3-3 formasjonen til Rosenborg og han har definitivt typene på plass. Også får han Ciljan Skjelbred og Sapara til å blomstre, så får vi se hvor lenge Marek Sapara holder hvis han driver å roter med alternativer med å bytte klubb til sommeren, sier Eriksen.

Sapara gjorde det klart at han ville vekk da Besiktas la inn et bud på han, men Rosenborg nektet å selge slovaken.

- Spillere som mentalt oppfører seg som om de er et annet sted klarer ikke å levere ordentlig. Så spørs det om Marek Sapara innfrir i Rosenborg og om disse etterspør han er like heite som de var for noen måneder siden, fastslår Eriksen.

Varm opp til tippeligastart med denne:

292059