Kim Holmen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Kim Holmen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Holmen takket nei til Stabæk

Spissen blir værende i Lyn.

Etter å ha tenkt seg grundig om i tre dager, kom Lyn-spissen i ettermiddag frem til en avgjørelse: Han ønsker ikke å dra til Stabæk nå.

- Han er veldig smigret over å være ønsket hos de regjerende seriemesterene. Men etter å ha grublet i noen dager, så velger han å bli værende i Lyn, sier hans agent, Bjarne Sognnæs, til TV 2 Sporten.

- Ble det økonomiske tilbudet fra Stabæk for dårlig?

- Det har jeg ikke lyst til å gå inn på. Vi har hatt en fin dialog med Stabæk, men Kim landet på at han ønsker å fortsette i Lyn, svarer Sognnæs.

Klubbene enige
Etter det TV 2 Sporten kjenner til, var klubbene bortimot enige om overgangssummen - og det har blitt spekulert i at Stabæk var villige til å bla opp i størrelsesorden to millioner kroner for spissen.

- Skjønner du de som nå vil stille spørsmålet om hvordan det er mulig å si nei til Stabæk?

- Kim var utsatt for en positiv problemstilling: Enten å bli i en klubb hvor han trives, eller gå til laget som per nå er best i Norge. Han valgte det første, svarer Sognnæs.

Holmen ønsker ikke å kommentere avgjørelsen.

- Han ønsker ro for å konsentrere seg om serieåpningen på søndag.

Vil ha to nye
Etter det TV 2 Sporten kjenner til jobber Stabæk med å sikre seg to nye offensive spillere, og Holmen skal ha vært førstevalget.

Kim Holmen har spilt sju av Lyns ni treningskamper i vinter. Fem av dem fra start.

Spissen scoret sju mål og la opp til fem scoringer i løpet av 26 kamper i Tippeligaen i fjor.

26-åringen ble byttet ut i 20 seriekamper i 2008.

Lyn er i store økonomiske problemer, og har budsjettert med et spillersalg på 10 millioner kroner.

Lyn: - Glad Holmen blir
- Vi er veldig glade for at Kim har valgt å fortsette i Lyn, sier Rolf Magne Walstad, sportssjef i Lyn.

- Det var vel kun kassereren i klubben som ville vært fornøyd med et salg. Når vi godtok budet forteller det likevel noe om vår situasjon, legger Walstad til.

- Når dere budsjetterer med ti millioner kroner i spillersalg, hadde dere vel helst sett at det kom to millioner kroner inn i kassen?

- Uten å kommentere beløpet du nevner, ville vi uansett ikke vært i mål med de ti millionene med dette salget. Vi ønsker primært å selge til utlandet.