RIVALER: Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær er arge rivaler på banen, men enige om håndteringen av karanteneutsatte spillere.
RIVALER: Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær er arge rivaler på banen, men enige om håndteringen av karanteneutsatte spillere. Foto: Phil Noble

Solskjær støtter Klopp – ekspert spår trøbbel i landslagspausen

Jürgen Klopp sa onsdag at spillere ikke kan reise på landslagssamling om de må i karantene når de kommer tilbake. Ole Gunnar Solskjær er enig.

Manchester United-manageren fikk spørsmål om Klopps utspill etter 0-0-kampen mot Crystal Palace.

– Det gir ikke mening i å la dem reise om de må være ti dager i karantene når de kommer tilbake. Det er vi som betaler dem. Det er en prat vi kommer til å ha med spillerne, sa Solskjær til Sky Sports.

I Storbritannia er det nå 10 dagers karantene for alle som kommer fra «røde» land.

– Jeg forstår behovene til de ulike fotballforbundene, men dette er en tid hvor man ikke kan gjøre alle til lags, sa Liverpool-manager Klopp, ifølge BBC.

– Spillerne lønnes av klubbene, og det betyr at vi må være første prioritet, fortsatte han.

Spår trøbbel

TV 2s fotballekspert har stor forståelse for managernes ståsted.

– Det er mye forlangt at de skal sende dem av gårde og så i tillegg ikke kunne bruke dem i ti dager når de kommer tilbake. Da forstår jeg at de sier nei, sier Erik Thorstvedt, før han advarer:

– Det kommer til å skape masse, masse trøbbel i landslagsgreiene som kommer.

Portugal, hele Sør-Amerika og deler av sørlige Afrika er i øyeblikket på Storbritannias liste over røde land.

– Det er ikke helt klart, fordi noen av landene kan komme til å endre kampsted. Vi må vente til siste øyeblikk fordi avgjørelsene ikke er truffet, sa Klopp.

– Jeg tror alle er enige om at vi ikke kan la spillerne reise og så måtte la dem være i karantene på et hotell i ti dager. Det går ikke.

Skal ha fått grønt lys

Fifa skal ha sagt at klubbene kan nekte å avgi spillere til landslag dersom de må i karantene i minst fem dager når de vender tilbake.

Den europeiske VM-kvalifiseringen innledes i slutten av denne måneden.

TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp tar også Solskjær og Klopps side i saken.

– Det er veldig lett å forstå dem. De kan ikke sende spillerne sine av gårde hvis de må tilbake igjen og være ti dager borte fra fotballen. Da er det helt naturlig at klubbene nekter å slippe spillerne sine, mener Huseklepp.

(©NTB/Sporten)

Relatert