Solveig Gulbrandsen  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
Solveig Gulbrandsen (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

- Kjønn spiller ingen rolle

Solveig Gulbrandsen mener det er ett fett om det blir mannlig eller kvinnelig landslagssjef.

Algarve (TV 2 Sporten): Norges Fotballforbund skal finne en erstatter til Bjarne Berntsen som går av som landslagssjef etter fotball-EM i august/september. Men om det blir kvinnelig eller mannlig sjef for de norske kvinnene bryr landslagsveteran Solveig Gulbrandsen seg lite om.

- Jeg synes ikke kjønn har noe å si i forhold til hvem man skal velge. Jeg synes man skal ta det beste alternativet uavhengig av kjønn. Jeg har hatt begge deler som trenere og synes det er positive sider ved begge. At de velger den beste treneren er det viktigste for meg, sier Gulbrandsen til TV 2 Sporten.

- Hvem synes du bør etterfølge Bjarne Berntsen?

- Det har jeg ikke tenkt på, sier Stabæk-spilleren, som sannsynligvis er inne i sin siste sesong på landslaget.

Ingen kvinne
Norge har ikke hatt noen kvinnelig landslagssjef i fotball på seniornivå. Bjarne Berntsen, Åge Steen, Per Mathias Høgmo, Even Pellerud, Erling Hokstad og Per Pettersen er de seks siste som har vært sjef for landslaget.

Den olympiske mesteren USA har svenske Pia Sundhage som sjef med norske Hege Riise er assistenttrener. Den tidligere Team Strømmen-treneren sa til TV 2 Sporten mandag at hun kan tenke seg å bli Norges landslagssjef i fremtiden.

- Er Hege Riise en kandidat til jobben som din etterfølger, Bjarne Berntsen?

- Ja, jeg synes det er flere spennende kvinnelige kandidater i Norge for øyeblikket. Jeg synes det er veldig bra at flere av de har tatt Uefa Pro-lisens-kurset så det er spennende kandidater i Norge, samt at det er spennende kandidater utenlands. Man ser jo at Pia Sundhage som er svensk og sjef for USA gjør en strålende jobb i et annet land enn hun hører hjemme i, sier landslagssjefen til TV 2 Sporten.

Har ikke gitt råd
Berntsen har ikke gitt noen råd til NFF når det gjelder hvem som bør bli ny sjef. Og ikke har han blitt spurt til råds heller.

- Det har jeg ikke snakket med de om overhodet. Men hvis de spør meg om det kan jeg selvfølgelig gi mine råd selv om jeg synes det er masse kompetanse i forbundet på å finne ny landslagssjef, sier Berntsen.

- Hvilke råd ville du gitt hvis du ble spurt i dag?

- Det hadde jeg gitt til forbundet og ikke utad. Det er NFF som skal bestemme. Og jeg er helt sikker på at de har mange spennende kandidater å velge mellom. Og så har de god tid siden de allerede før jul visste at min tid som landslagssjef var over innen 2009.

- Synes du det er på tide med en kvinnelig landslagssjef for det norske kvinnelandslaget i fotball?

- Det der overlater jeg helt og holdent til NFF.