Heinrich Haussler cervelo  (Foto: Eric Gaillard/REUTERS)
Heinrich Haussler cervelo (Foto: Eric Gaillard/REUTERS)

Thors lag med ny seier

Hushovd-kompis overlegen i spurten da Cervélo tok etappeseirer i Paris-Nice.

Heinrich Haussler fra Cervélo tok sesongens tredje seier da han fosset fra konkurrentene på oppløpet av den 2. etappen i Paris-Nice.

-Tatt et nytt steg
På de neste plassene fulgte Columbia-rytter Mark Renshaw og Lampres Mirco Lorenzetto. Hele resultatlisten finner du her.

- Haussler har vært en meget spennende og lovende rytter i mange sesonger. Nå ser han ut til å ha tatt enda et steg videre og er en av de beste spurterne i bransjen, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad om Thor Hushovds lagkamerat i Cervélo TestTeam.

Se spurten i videovinduet over.

Haussler var mannen som ledet frem til bare noen hundre meter fra mål i Omloop Het Nieuwsblad, der Thor Hushovd til slutt vant. Hushovd er ikke med i Paris-Nice. Han satser på Tirreno-Adriatico neste uke.

170 kilometer i brudd
Den 195,5 kilometer lange etappen fra Saint-Brisson-Sur-Loire til La Chapelle-Saint-Ursin startet med at nederlenderen Piet Rooijakkers fra kontinentallaget Skil-Shimano stakk av gårde på den første kilometeren og fikk med seg Euskaltels Aitor Hernandez, Christophe Laurent fra Agritubel og Liquigas' hviterusser Aleksandr Kuschynski.

Kvartetten hadde en på det meste en ledelse på over sju minutter, men tjue kilometer fra mål ble bruddet kjørt inn av hovedfeltet.

Contador innblandet i velt
Alberto Contador med den gule ledertrøyen var innblandet i en massevelt med under to kilometer igjen, men beholdt ledelsen sammenlagt da regelen om at velt som skjer innenfor tre kilometer før mål ikke skal gjelde på sluttiden. Alberto Contador satt i et samlet hovedfelt da velten skjedde.

Se situasjonen her:

291241

Se 3. etappe Paris-Nice direkte på TV 2 Sport eller i vårt livesenter tirsdag fra kl. 14.40.