Stian Vatne  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Stian Vatne (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Vatne til Tyskland

Stian Vatne blir lagkamerat med Kjetil Strand.

Etter sju år i Spania, starter håndballveteranen Stian Vatne på veien nordover mot gamlelandet.

Men han tar ikke noe direktefly fra Zaragoza til Molde.

- Tok kontakt under VM
Nå tar han flyttelasset med seg til Berlin, hvor han skal spille for Füchse Berlin de to neste sesongene.

Kjetil Strands klubb fikk for alvor øynene opp for forsvarskjempen under VM. Interessen ble ikke mindre etter at Vatne fremsto som en gigant i Norges forsvar i oppgjøret med Tyskland.

- De tok kontakt under VM og har vist stor interesse hele veien. I tillegg har de gitt meg tid til å ta en avgjørelse.

- Det er en ny klubb med ambisjoner. inne i sin andre sesong i Bundesliga og har ambisjoner om å kjempe på øvre halvdel av tabellen neste sesong. De vil kvalifisere seg til e-cup. Jeg fikk et bra inntrykk av klubben da jeg var der. Den er seriøs og profesjonell, og har fine fasiliteter, sier han til TV 2 Sporten.

Viktig med Kjetil Strand
Vatne var også ønsket av Fyllingen, samt danske og spanske klubber.

- Berlin er interessant som by. Muligheten til å avslutte karrieren i Tyskland og Bundesliga etter sju år i Spania var egentlig perfekt, forklarer han.

Nå blir han altså lagkamerat med Strand i Füchse Berlin. At Strand er i klubben gjorde valget enklere.

- Det har faktisk betydd veldig mye. Jeg kjenner jo Kjetil godt fra tiden i Stavanger. Det er alltid en fordel å ha nordmenn i en klubb. Det gjør overgangen enklere, sier Vatne.

Vatne snakker tysk flytende etter noen år i sveitsiske Kadetten Schaffhausen. Det var med på å gjøre Füchse Berlin interessert i å bygge forsvaret sitt rundt ham.

- De trengte å styrke forsvaret, og da var det jo en fordel å få en forsvarssjef som snakket språket, forklarer han.

Fortsetter på landslaget
Füchse Berlin er i øyeblikket på tiendeplass i Bundesliga. Nå satser de hardt foran neste sesong. Dagur Sigurdsson blir ny trener. I tillegg har de hentet inn den tyske landslagsmålvakten Silvio Heinevetter kommer fra Magdeburg, mens den danske linjespilleren Torsten Laen er hentet fra Ciudad Real. Vatne er den tredje forsterkningen.

- De satser, men er samtidig nøkterne. De bruker ikke mer penger enn de har. De ønsker gradvis å nærme seg topplagene. De har forsterket der de mener de trenger det som mest, forklarer 34-åringen.

I og med at han fortsetter som fulltidshåndballspiller, forlenger han også landslagskarrieren.

- I utgangspunktet fortsetter jeg på landslaget. Det ga jeg beskjed til Robert Hedin om etter VM også. Vi har jo viktige EM-kvalifiseringskamper til sommeren og jeg er lysten på et nytt mesterskap. Så får vi se om landslaget og Bundesliga lar seg kombinere. Det blir tøffe belastninger de neste årene, innser Vatne.