Eduardo  (Foto: TOM HEVEZI/AP)
Eduardo (Foto: TOM HEVEZI/AP)

- Hadde mest lyst til å applaudere

Christian Kalvenes skulle markere Eduardo.

Arsenal - Burnley 3-0

I fjor utmerket seg han med å være offer for det som må ha vært sesongens styggeste takling. Nå har Eduardo meldt seg på i konkurransen om årets mål, i hvert fall i FA-cupen

51 minutter var spilt da Eduardo ble spilt fri omtrent åtte meter fra Burnleys mål. Brasilaneren overrasket alle da han tok ballen på hel volley - med hælen.

Ballen føk opp i krysset bak gjestenes keeper Brian Jensen.

Mannen som skulle ha markert ham, var bergenser og Burnley-back Christian Kalvenes.

- Det er bare slik at du får lyst å applaudere en slik prestasjon, sier han til TV 2 Sporten.

Samtidig irriterer den tidlgere Brann- og Sogndal-spilleren seg over det som skjedde i forkant av scoringen.

- Jeg lå på ham hadde i grunn kontroll og bestemte oss for å rykke ut for å sette dem i offside. Akkurat i det vi rykket, ble pasningen slått inn bak meg. Det ble en vanskelig situasjon for meg. Men slik er det med så gode motstandere. Vi kan ikke sette oss selv i slike situasjoner. Da blir vi straffet, sier han.

Eduardo  (Foto: TOM HEVEZI/AP)
Eduardo (Foto: TOM HEVEZI/AP)

Eduardo - som nå spiller for Kroatia - har brukt lang tid på å bli frisk fra skaden han pådro seg da han ble taklet av Birminghams Martin Taylor i februar i fjor.

I dag var han kaptein på et Arsenal-lag som hadde få problemer med å ta seg til kvartfinalen mot Hull.

- Vi har scoret en del mål, og det hjelper selvfølgelig på selvtilliten. Det blir i hvert fall ikke en byrde fremover, sier Arsene Wenger til Setanta etter kampen.

Også Velas 1-0scoring var av slaget som tåler å ses om igjen flere ganger. Mexicaneren fikk en pasning fra Andrej Arsjavin midt i første omgang, slo tunnel på Clarke Carlisle med sin første berøring. Hardt presset knallet han ballen over gjestekeeper Brian Jensen.

- Vi jobbet hardt så lenge det var vanskelig, og vi viste briljans da de senket nivået sitt. Dette gjør godt for selvtilliten, og det er viktig foran returkampen mot Roma i mesterligaen, sa manager Arsène Wenger, ifølge NTB.