Pat McQuaid (Foto: FABRICE COFFRINI/AFP)
Pat McQuaid (Foto: FABRICE COFFRINI/AFP)

Truer sykkellag med utestengelse

Fire ProTour-lag kan bli stengt ute fra storrittet Paris-Nice.

Se Paris - Nice direkte på TV 2 SPORT og tv2sporten.no fra 8.-15.mars

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og den mektige franske rittarrangøren Amaury Sport Organisation (ASO) rasler med antidopsablene om dagen.

Les også: Schumacher utestengt i to år

For å få delta i helgens TV 2-sendte Paris-Nice, må ProTour-lagene betale en avgift til UCIs biologiske pass-program.

- De må betale
13 av lagene har betalt de 120 000 euroene - vel én million norske kroner - mens fire proffmannskap foreløpig ikke har punget ut.

- Cofidis, Bbox Bouygues Telecom, Silence Lotto og Caisse d'Epargne har til utgangen av fredag til å betale. Hvis de ikke gjør det, får de ikke delta i Paris-Nice, sier UCI-president Pat McQuaid ifølge AP.

Quick Step var også blant lagene det ble krevet innbetaling fra, men blåtrøyene fra Belgia valgte å åpne lommeboken sent fredag kveld.

Det biologiske pass-programmet ble lansert av UCI og det internasjonale antidopingbyrået (WADA) i 2007.

Prosjektet har som mål å samle inn blod- og urinprøver fra alle profesjonelle ryttere, som igjen skal registreres og benyttes i forbindelse med dopingtester gjennom sesongen.

Se Paris - Nice direkte på TV 2 SPORT og tv2sporten.no fra 8.-15.mars

Fuji-Servetto er ute
Ett lag har for øvrig allerede blir kastet ut fra deltagerlisten til Paris-Nice: Fuji-Servetto, tidligere kjent som Saunier Duval.

Laget ble i utgangspunktet nektet å delta av Paris-Nice-arrangør ASO, grunnet av sin brokete dopinghistorie.

Fredag fikk ASO støtte fra Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

- Avgjørelsen til ASO baseres på det faktum at en deltagelse fra Fuji-Servetto vil kunne skade rittets omdømme, heter det i en uttalelse fra CAS.

Saunier Duval-mannskapet var en sterk «bidragsyter» til dopingskandalene i fjorårets Tour, med duoen Riccardo Ricco og Leonardo Piepoli i spissen.

Slikt glemmer ikke ASO så lett, noe de viste til det fulle i fjor. Da ble Astana holdt utenfor det franske etapperittet grunnet dopingskandalene fra Touren i 2007.