I DRESS: Kjetil Rekdal  (Foto: Andersen, Kristoffer Øverli/SCANPIX)
I DRESS: Kjetil Rekdal (Foto: Andersen, Kristoffer Øverli/SCANPIX)

- Kunstgresset redder plassen for AaFK

- Kunstgressdekket på Color Line Stadion er en klar faktor for at Aalesund redder plassen, mener Nils Johan Semb, som tipper AaFK på sikker plass den kommende sesongen.

Aalesund har de siste årene vært det store «heislaget» i Tippeligaen. I fjor reddet oransjetrøyene plassen med et nødskrik - etter å ha spilt kvalikkamper mot Sogndal.

SE TIPPELIGATIPSET 2009 PÅ TV 2 SPORT OG TV2SPORTEN.NO HVER DAG KLOKKEN 21.30 FRA 6. MARS TIL 13. MARS.

Denne sesongen ender Kjetil Rekdals menn på sikker plass, mener Nils Johan Semb.

- Kunstgressdekket på Color Line Stadion er en klar faktor for at Aalesund redder plassen. I tillegg er det spennende med Rekdal som trener. Det blir spesielt spennende å se om han er i stand til å hente noen skikkelige ess til Aalesund med tanke på det kontaktnettet han har rundt omkring i Europa, sier Semb.

Åtte spillere ute
Foran årets sesong har hele åtte spillere fått beskjed om at de ikke lenger er ønsket på Color Line Stadion - inkludert kjente navn som Lasse Olsen og Karl Oskar Fjørtoft.

- Jeg tror Rekdal har slanket stallen bevisst med tanke på at han gjennom sesongen kan hente inn noen nye elementer. Finankrisen har ført til at flere spillere world wide kan bli ledige på markedet, poengterer TV 2 Sportens fotballekspert.

Anders Lindegaard (lån, Odense), Demar Phillips (Stoke), Dedé Anderson (tilbake fra urettmessig ferie), Peter Kopteff (lån gjort permanent) og Fredrik Carlsen (lån, Vålerenga) er så langt Rekdals nysigneringer.

Spillere som Karl Oskar Fjørtoft (ikke tilbudt ny kontrakt), Lasse Olsen (ikke tilbudt ny kontrakt), Thomas Pedersen (ikke tilbudt ny kontrakt), Thomas Gjørtz (ikke tilbudt ny kontrakt), Erlend Holm (sluttpakke), Denis Selimovic (sluttpakke), Nenad Novakovic (låneperiode utgått) og Haraldur Gudmundsson (Apollon PC, Kypros) er forsvunnet ut dørene på Color Line Stadion.

- De har likevel ikke mistet noen av bærebjelkene i laget. Ingen sentrale spillere er forsvunnet, og Aalesund er dermed sånn sett ikke svekket i forhold til i fjor, sier Semb.

- Og så er Dede tilbake?

- Ja, de har ventet lenge på ham, så får vi da se om han kan score noen mål. Han blir en viktig spiller å ha ved siden av Togne Aarøy. Av de andre nye er Fredrik Carlsen en spiller jeg har sansen for. Jeg hadde ham på G19-landslaget og er en arbeidsom, tøff spiller, konstaterer han.

Aarøy blir viktigst
Semb og Øyvind Alsaker er imidlertid ikke i et sekunds tvil om hvem som blir Kjetil Rekdals viktigste brikke i kampen for suksess den kommende sesongen:

Fyrtårnet Tor Hogne Aarøy.

- Aarøy er nøkkelen til dette laget - det er etter innlegg fra siden og inn til Aarøy Aalesund skal score mål. I tillegg skal de være gode i andre og tredjefasen bak Aarøy som oppspillspunkt, sier Semb.

Og slår fast:

- Mye av Aalesunds sesong står og faller på Aarøy. Han har en tydelig og viktig rolle i laget.

- Hva om Aarøy forsvinner i løpet av sesongen?

- Da må Aalesund naturligvis tenke helt annerledes i sitt angrepsspill, svarer Semb.

Usikker på gullkandidatene
Aarøy er Tippeligaens høyeste spiller og spår en sesong der Aalesund kan overraske.

- Jeg vil ikke se for høyt på tabellen, men med flyt tidlig kan vi fort ende midt på treet, sier han.

- Hvem tar gullet?

- Jeg ser ingen klare gullkandidater, derfor sier jeg det enkelt: Rosenborg!

Se intervju med Tor Hogne Aarøy om årets sesong i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

290586

Kjetil Rekdal ser et stort potensial med klubben han nå trener.

- Mulighetene er store i Aalesund. Nå er jeg her nære barna mine, og å trene Aalesund på karriereveien er ikke et dårlig valg, sier Rekdal, som sier følgende om gullkampen i 2009:

- Trenger en god start
- Umulig å si hvem som er favoritter. Det er 6-7-lag som kan ta gull. Det er fristende å si Stabæk. Rosenborg har ikke imponert meg i år, og jeg bommet stygt på Viking i fjor da jeg tippet dem.

- Men Aalesund unngår nedrykksspøkelset?

- Ja, det kan fort hende. Det blir avgjørende hvilken start vi får og lignende, svarer han.

- Kan kjøpe seg til suksess
Semb poengterer også viktigheten over at Aalesund er avhengig av en god start på sesongen.

- Får Aalesund en god start får de troen på det. Hvis ikke, kan de få en krevende sesong. Med det spillematerialet de har nå, så må de kjempe i bunnen. Men i løpet av en lang sesong kan Aalesund komme til å investere i nye spillere og dermed ta steg oppover på tabellen, sier han.

SE TIPPELIGATIPSET 2009 PÅ TV 2 SPORT OG TV2SPORTEN.NO HVER DAG KLOKKEN 21.30 FRA 6. MARS TIL 13. MARS.

Hvor ender Aalesund? Si din mening om Tippeligatipset 2009 i kommentarfeltet under!