Karl Erik Bøhn, Larvik (Foto: Morten Holm)
Karl Erik Bøhn, Larvik (Foto: Morten Holm)

Bøhn slakter Håndballforbundet

- Tjenesteforsømmelse ikke å vurdere Ole Gustav Gjekstad

Les også: Hergeirsson har norsk topptrenerutdannelse

Karl Erik Bøhn er skuffet over at ikke Ole Gustav Gjekstad er aktuell som ny landslagstrener for damene.

- Ole Gustav Gjekstad er ikke spurt. Det er tjenesteforsømmelse fra håndballforbundet hvis han ikke blir vurdert som ny landslagssjef etter Marit Breivik. .

Han ramser opp følgende argumenter for å ansette den tidligere Larvik- og Drammen-treneren.

- Gjekstad har over 150 landskamper, trent yngre landslag, vært i verdenstoppen med Larvik, selv spilt på verdenslaget, har den norske trenerutdanningen, vunnet alt som spiller i Norge, vunnet alt som trener både på dame og herresiden i Norge og avlet frem 8-10 super-attraktive landslagsspillere. Han har også vist at han håndterer mediene og har verdifull erfaring som tv-ekspert. Få andre trenere i dette landet som rekker han til knærne.

Bøhn mener det er mer enn det islandske som gjør favoritten Thorir Hergeirsson til en dårligere kandidat enn Gjekstad.

- Thorir Hergeirsson rekker ikke Gjekstad til knærne faglig. Gjekstad har mye mer erfaring med å stå alene i front. Han har den x-faktoren som følger med en slik profilert jobb. Her kan man ikke være sikker på at assistenten kan gå inn i en slik rolle. Det har de en garanti for at Gjekstad kan. Jeg vet ikke om jeg hadde våget å ta sjansen på Thorir.

Vil ikke bli landslagstrener selv
Mandag gikk Marit Breivik ut og antydet at dem som mener treneren bør være norsk, er selv ute etter jobben.

- Hvis de selv har lyst på jobben, så kan de være ærlige og si det rett ut. Men det å argumentere at det skal være norsk pass synes jeg er ufaglig, sa Breivik.

Utspillet fikk Gunnar Pettersen til å reagere kraftig .

- Jeg stiller meg underende til at man ikke kan ha en formening - på et direkte spørsmål - om hvem som bør overta den jobben uten å bli tillagt motiver om at man ønsker jobben selv. Jeg har aldri hatt verken lyst eller ambisjon om å bli norsk damelandslagstrener.

Les også: Hergeirsson: - Jeg er dyktig nok

- Jeg stiller meg underende til at man ikke kan ha en formening - på et direkte spørsmål - om hvem som bør overta den jobben uten å bli tillagt motiver om at man ønsker jobben selv. Jeg har aldri hatt verken lyst eller ambisjon om å bli norsk damelandslagstrener, sa Pettersen til TV 2 Sporten tirsdag.

Selv paven velger ikke sin etterfølger

Heller ikke Bøhn er på jobbjakt.

- Nei, jeg har verdens beste jobb i Larvik HK og ville ikke byttet den mot noe. Jeg er ikke voksen nok til å være med i en landslagsdiskusjon og har ikke slike ambisjoner, sier han, og leverer følgende stikk til Norges landsastrener.

- Selv paven velger ikke sin etterfølger. Alle må få lov å ha en mening uten å bli tillagt andre motiver.

- Delte meninger på landslaget
I går uttrykte flere nøkkelspillere på landslaget sin støtte til Hergeirsson. Bøhn er ikke sikker på at landslaget står samlet bak Breiviks assistent.

- Det er ikke alltid spillergruppen viser den unisone meningen. Det er dessuten ikke sikkert at det er disse som skal prege landslagshåndballen de neste årene heller.

Han antyder at Larvik-spillerne på landslaget vil foretrekke Gjekstad.

- Tonje Larsen, Linn-Kristin Riegelhut, Kari Mette Johansen og Katja Nyberg har trent under både Gjekstad og Thorir Hergeirsson Jeg tror du kan sette ti streker under at de mener Gjekstad er en fremragende trener og leder.

Se hva Bent Svele, Gro Hammerseng, Kristine Lunde og Katja Nyberg synes om Hergeirssons kanditatur her:

290420