Per Ciljan Skjelbred og Martin Andresen  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Per Ciljan Skjelbred og Martin Andresen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

- Rosenborg er gullfavoritt

Martin Andresen utroper Rosenborg til gullfavoritt i Tippeligaen. Det misliker Erik Hoftun.

- Rosenborg er åpenbart favoritten, sier Andresen til tv2sporten.no.

- De har fått ett år til på seg, beholdt alt de hadde og forsterket ytterligere. I tillegg viser de muskler til å kjøpe mer, mens andre må gå motsatt vei, utdyper Vålerenga-manageren.

- Taktisk utspill
Erik Hoftun, RBKs sportsdirektør, tror ikke at Andresen mener det han sier.

- Et taktisk utspill, sier han.

- Vi håper å være med å kjempe i toppen, og har forutsetningene for å klare det. Men det er flere lag som kan bli seriemester, deriblant Vålerenga, så vi tar ingenting for gitt.

- Lever dere godt med et favorittstempel?

- Det er ikke nytt i Trondheim at RBK er blant favorittene, så det skal vi takle. Så må vi være så god at vi greier å bevise at vi er et topplag også, svarer Hoftun.

- Målet å være med i toppen
Ni dager før tippeligastart går diskusjonen høylydt rundt om i fotball-Norge om hvem som kommer til å rykke ned – og hvem som vil kjempe i toppen.

Martin Andresen – som har store ambisjoner med Vålerenga – har ikke målsetting om å vinne gull i år.

- Målsettingen for VIF er å være med i toppen. Vi ble nummer sju for to år siden og ti i fjor, sier han før torsdagens møte med Sandefjord i 1881-turneringen på La Manga.

- Er det ikke naturlig for en klubb som Vålerenga å si at dere går for gull?

- Det er ikke naturlig med tanke på at vi ble nummer ti i fjor, og at lagene rundt oss har forsterket mens vi har mistet spillere som var sentrale. Men jeg tror det er realistisk at vi skal være med i toppen, svarer Andresen.

- Potensialet er stort
Hans første sesong som manager ble reddet av cupfinaletriumfen mot Stabæk. I den kampen viste de hva som bor i laget.

- Potensialet er stort og høyestenivået er høyt. Men vi har vanskeligheter med å gjenskape gode prestasjoner og å høyne lavestenivået vårt. Jeg tror vi kommer til å være mer stabile i år, og at vi kan vinne på dårlige dager. Jeg er derfor trygg på at dette skal bli bra, men det er vanskelig å si hvor bra.

- Hvordan føler du at dere ligger an?

- Vi er langt foran der vi var i fjor. Ting tar form og ser bra ut. Men det er noe som må klikke på plass et par steder for at det skal bli ordentlig bra. Det går mest på å få enkeltspillere helt i toppslag, forteller Vålerenga-manageren.