Andrej Arsjavin  (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Andrej Arsjavin (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

- Det så enklere ut på TV

Premier League-virkeligheten er vanskeligere enn fjernsynsvirkeligheten for Andrej Arsjavin.

Andrej Arsjavin har kommet til én konklusjon etter sin første måned i Arsenal: Engelsk fotball er vanskeligere enn det ser ut på tv.

Premier League i Fotballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

- Jeg så kampene som ble sendt i Russland så ofte som mulig, men for å være ærlig så det ikke så vanskelig ut på tv. Først nå forstår jeg dynamikken og hvor vanskelig fotballen er her, sier Arsjavin til Arsenals nettsider.

- Målet er Mesterligaen
Etter en langvarig overgangssaga ankom Arsjavin Arsenal i overgangsvinduets siste timer, og det er knyttet store forventninger til russeren.

- Nå ønsker jeg å score så snart som mulig. Alle forventet at jeg skulle score i min første kamp, men det skjer aldri - spesielt ikke for meg. Ingenting er enkelt og umiddlebart for meg. Arsenal er ikke noe unntak, så jeg må være tålmodig og jobbe hardt, sier Arsjavin, som vil hjelpe Arsenal mot det som nå blir sesongen store mål.

- Hovedoppgaven nå er å komme til neste sesongs Mesterliga.

Lærevillig
Men det er ikke bare fotballstilen som er ny for Arsjavin, han er også omgitt at et nytt språk hver dag. Russeren kan imidlertid avsløre at han begynte å lære seg engelsk for to år siden.

- Jeg hadde ingen planer (om å flytte til London). Men jeg tenkte på England allerede da og dessuten er engelsk et internasjonalt språk som kan være praktisk over alt. Alle med erfaring sa at ville bli enklere jo bedre man kjenner språket. Og hadde jeg ikke forlatt Russland, så ville det ikke vært forgjeves å lære seg et fremmedspråk.