Matthias Lanzinger  (Foto: HO/AFP)
Matthias Lanzinger (Foto: HO/AFP)

Lanzinger går til rettssak

Matthias Lanzinger forbereder et erstatningskrav mot Det internasjonale skiforbundet (FIS) og den lokale arrangøren etter fallet i Kvitfjell som gjorde at han måtte amputere leggen.

Lanzinger og hans advokat, Manfred Ainedter, skal møte advokatfirmaet Ness & Co i Oslo torsdag, skriver Aftenposten. Firmaet spesialiserer seg på erstatningssaker.

- Ja, jeg kommer til Oslo i dag (torsdag) for å ha et møte med advokat Erik Johnsrud. Alt tyder nå på at vi bringer denne saken inn for rettsapparatet i Norge, sier Ainedter til Aftenposten.

Østerrikske Lanzinger måtte amputere venstre legg etter at han falt stygt under verdenscuprennet i super-G i Kvitfjell 2. mars i fjor. Lanzinger og advokaten mener sikkerhetsopplegget rundt arrangementet sviktet på sentrale områder.

- Ja, det var mangler når det gjaldt sikkerhet, og det var mangler i organisasjonen. Sykehuset i Lillehammer, der Matthias ble fraktet umiddelbart etter skaden, var feil sted for behandling av slike skader. De skulle ha fraktet ham direkte til Oslo.

- Det var de største feilene som ble begått. Derfor anklager vi både FIS og den lokale arrangøren for manglende instrukser om beredskap og sikkerhet, sier Ainedter (©NTB)