Erik Mykland  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Erik Mykland (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

- Sorry, Start - dere rykker rett ned!

Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker tror Start ender helt sist i sin comebacksesong i Tippeligaen.

HER SER DU TIPPELIGATIPSET 2009

Start rykket opp til Tippeligaen etter ett år i Adeccoligaen i fjor.

SE TIPPELIGATIPSET 2009 PÅ TV 2 SPORT OG TV2SPORTEN.NO HVER DAG KLOKKEN 21.30 FRA 6. MARS TIL 13. MARS.

Men Arne Sandstø fikk likevel sparken ved sesongslutt på grunn av uenigheter om klubbens sportslige plan.

Åge Hareide ble tilbudt jobben som erstatter, men til slutt ble det tidligere Rosenborg-trener Knut Tørum som ble ansatt som sørlendingens sjef i Tippeliga-comebacket.

- Kan ta like mye feil som med Glimt
TV 2 Sportens fotballekspert Nils Johan Semb tror imidlertid Tørum må ta til tårene ved sesongslutt - og spår sisteplass på Start.

- Men tar jeg like mye feil som jeg gjorde med Bodø/Glimt i fjor, så er det jo absolutt håp for Start i årets Tippeliga, sier han i Øyvind og Nils Johans Tippeligatips for sesongen 2009.

Erik Mykland har gjort comeback og satser på å komme tilbake til god, gammel form.

Det tror Semb blir vanskelig for fotballveteranen.

- Hvis Myggen kommer seg tilbake til den formen han hadde i EM i 2000 så holder Start seg. Men jeg er skeptisk til helsa til Mykland, sier Semb og sikter til midtbanespillerens mange skadeproblemer i sesongoppkjøring.

Og fortsetter:

- Start er får en trøblete sesong. De har ikke midler til å forsterke stallen skikkelig, og slik det ser ut nå så har Start Tippeligaens dårligste lag - på papiret, sier Semb.

Se hva Erik Mykland sier om den kommende sesongen i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

290385

Foran årets sesong har Start styrket stallen med Tommy Runar (FFK, returnerer fra utlån), Hunter Freeman (New York Red Bulls), Cristiano Bolanos (OB, Danmark) og Knut Henry Haraldsen (HamKam)

Ut av dørene på Sør Arena har Lars Martin Engedal (ikke ny kontrakt) og Srdan Radonjic (returnerer til OB etter utlån) gått.

Khalili kan bli stjernen
- Slik jeg ser det har de hentet en del solide forsterkninger, spesielt Freeman på høyrebacken er spennende. Men det er ikke nok, mener Semb.

Semb mener Norges U21-landslagsspiller Aram Khalili kan bli en stjerne i årets Tippeliga.

- Geir Ludvig Fevang er en viktig spiller, men blir ikke toppscorer, jeg tror Aram Kalihil kan bli toppscorer - et sterk oppstillingspunkt, god til å avslutte med begge bein og råsterk i luften. Start har en potensiell stjernespiller i ham i fremtiden, sier Semb.

Start-trener Knut Tørum satser på å bli inspirert av det Glimt gjorde i fjor - og vil sikre Start en plass på øvre halvdel.

Hvem som tar gullet er Starts trener mer usikker på.

- Det er vanskelig å forutse sesongen. De som er best rustet til gull, så synes jeg Fredrikstad, Stabæk og Rosenborg ser bra ut. I tillegg ser Lillestrøm ut til å få ut potensialet sitt, sier Tørum til TV 2 Sporten.

- Stein på stein
Semb påpeker at årets sesong blir rekordjevn - til tross for at det for første gang er 16 lag i Norges øverste fotballdivisjon.

- Tippeligaen er blitt så jevn, så jeg tror Tippeligaen i år blir jevnere enn noen sinne tidligere. Start kan utmerket godt havne på topp 10, sier Semb.

- Stein på stein for Start?

- Ja, det tror jeg er fornuftig for Start med tanke på denne sesongen, svarer Semb på Alsakers spørsmål.

SE TIPPELIGATIPSET 2009 PÅ TV 2 SPORT OG TV2SPORTEN.NO HVER DAG KLOKKEN 21.30 FRA 6. MARS TIL 13. MARS.

Hvor tror du Start ender i årets sesong? Ta debatten i kommentarfeltet under!