FÅR IKKE HANDLE: Steinar Nilsen kan se langt etter nye spillere   med mindre Brann får investorhjelp.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
FÅR IKKE HANDLE: Steinar Nilsen kan se langt etter nye spillere med mindre Brann får investorhjelp. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

- Vi måtte slippe opp

Brann måtte roe ned treningsmengdene.

Marbella/Malaga (TV 2 Sporten): Steinar Nilsen hevder Brann var nødt til å slippe opp på treningsmengden. Det håper han å se en effekt av i ettermiddagens treningskamp mot Elfsborg.

Vinterens treningskamper har stort sett vært et skuffende affære for den nye Brann-treneren. En seier på fem kamper er er ikke mye å slå i bordet med for seriemesteren fra 2007.

Nå hevder den nye Brann-treneren at han har tatt grep.

- Vi har sluppet opp på treningene i det siste uken og jeg forventer å se litt piggere Brann-bein i kampen mot Elfsborg, sier Steinar Nilsen.

Sævarsson hjem til operasjonsbordet
Da Nilsen og hans menn tok over i begynnelsen januar var det tydelig å se at Brann-spillerne fikk kjørt seg på treningene.

Etter det TV 2 Sporten kjenner til ble Nilsen så skremt over spillernes dårlige forfatning i januar at han så seg nødt til å innføre et knalltøft treningsopplegg.

Etter tre intense oppkjøringsmåneder har Brann-spillerne fått merket «pisken». Noe som igjen har medført i at en rekke spillere har slitt med skader, blant dem islendingen Birkir Mar Sævarsson som i dag ble sendt hjem fra Spania for å opereres for idrettsbrokk.

- Har du kjørt spillerne for hardt, Steinar Nilsen?

- Nei, overhodet ikke, sier han bestemt.

- Fornøyde spillere
Bunnivået nådde Nilsen og co. i forrige treningskamp.

Etter å ha ledet 1-0 og spilt glimrende fotball i de første 20 minutter, snudde Strømsgodset kampen og vant fortjent 3-1.

I minuttene etter kampen hudflettet Nilsen spillerne for åpen mikrofon - bare dager etter tok han grep og lettet på treningsintensiteten.

- Vi hatt litt lettere økter de siste 7-10 dagene, noe vi har hatt behov for.

- Hvordan har spillerne respondert på det?

- Jeg kan tenke meg at de sikkert har vært fornøyde med det. Vi ser jo på treningene at de er lettere i beina, smiler han.

Mot Elfsborg, som kom på andreplass i Allsvenskan i fjor, håper Nilsen å se et brannlag som sprudler. Den bestemte 36-åringen hevder derimot at en seier ikke betyr så mye.

- Vi er først og fremst avhengig av et godt resultat mot Sandefjord i serieåpningen. Det viktige nå er å se progresjon i arbeidet, noe jeg håper håper kommer til syne mot Elfsborg.

Kampstart er klokken 16.00 og kampen kan du se live i vårt livesenter.