Fabian Cancellara  (Foto: Christian Petersen/AFP)
Fabian Cancellara (Foto: Christian Petersen/AFP)

- En strek i regningen

Fabian Cancellara kjemper for klassikerformen etter treningsuhell.

Sykdom sørget for en tidlig exit fra Tour of California for tempokongen Fabian Cancellara. Nå er Team Saxo Bank-rytteren igjen satt tilbake sine forberedelser til de store endagsrittene.

- En strek i regningen
Cancellara gikk i bakken under trening hjemme i Sveits, og på grunn av smertene har Cancellara nå måttet innse at det ikke blir noe av hans planlagte start i Vuelta a Murcia.

- Jeg hadde virkelig bruk for kilometerne i Murcia, men smertene i skulderen tillater det dessverre ikke. Det er helt klart en strek i regningen å ta en pause nå, spesielt siden jeg ikke fikk kjørt noe annet enn prologen i California, sier Cancellara i en pressemelding.

- Må skånes fra nå
Den olympiske mesteren har skadet sitt høyre skulderblad, men gjenopptar løpsprogrammet med Tirreno-Adriatico. Om smerten forsvinner hurtigere enn ventet kan han delta allerede i helgens Monte Paschi Eroica.

Forrige sesong seiret Cancellara i begge de rittene, samt Milano-Sanremo.

- Det er en måned til at vi for alvor går løs på brosteinene, og forhåpentligvis kan jeg ta igjen det tapte og komme opp på mitt nivå til klassikerne. I øyeblikket er det langt fra en optimal situasjon, men jeg er klar til å kjempe meg i form så godt jeg kan. Jeg tror det er mulig, men da må jeg skånes fra uhell og pauser fra nå av, sier Cancellara.