STORMER VIDERE: Mainz jakter på Bundesliga rekord. (Foto: Daniel Roland/AP)
STORMER VIDERE: Mainz jakter på Bundesliga rekord. (Foto: Daniel Roland/AP)

Andersens menn i semifinale

Aristide Bancé scoret mot Schalke to minutter før slutt og sendte Jørn Andersens lag Mainz til semifinale i den tyske fotballcupen.

Andersen har stor suksess som Mainz-trener. Laget ligger an til opprykk fra 2. divisjon, og tirsdag ble toppserielag nummer to sendt ut av cupturneringen. Tidligere er også Köln beseiret.

Det ble en ganske sjansefattig kamp foran 20.300 tilskuere på fullsatte Stadion am Bruchweg. Schalke var nærmest scoring i første omgang, men Mladen Krstajics avslutning traff stolpen.

Mainz holdt unna for favoritten også i annen omgang, og da det så ut til å gå mot ekstraomganger viste Bancé seg fram. Spissen fra Burkina Faso snek seg bak forsvaret på et langt frisparkframspill fra Florian Heller, og han scoret fra kort hold.

- Schalke hadde ballen mest, men i cupfotball er det ikke noe som heter fortjent eller ufortjent. Vi ga dem lite og kjempet hardt for seieren. Nå er vi bare en kamp fra finalen i Berlin, sa Jørn Andersen.

- Spillerne fortjener å feire i dag, men allerede fra onsdag fortsetter vi å jobbe for vårt hovedmål, som er å rykke opp til 1. Bundesliga. (©NTB)