superfinalen  (Foto: TV 2/)
superfinalen (Foto: TV 2/)

Se Norges Charity Shield

Søndag møtes Stabæk og Vålerenga til superfinale.

Se Superfinalen mellom Stabæk og Vålerenga direkte på TV 2 eller i vårt livesenter søndag kl. 19.00

Søndag 8. mars er det duket for Superfinalen 2009 mellom seriemester Stabæk og cupmester Vålerenga direkte på TV 2. Kampen skal spilles i Stabæks nye storstue, Telenor Arena.

Det blir Norges svar på engelske Charity Shield og oppgjøret vil samle inn penger til UNICEF og Ole Gunnar Solskjærs skoleprosjekter.

Overskuddet av billettinntekter og andre slagsinntekter, samt en sms-aksjon og andre innsamlinger vil gå til å hjelpe skolegangen til tusenvis av barn i det sørlige Afrika.

Hvert tredje barn i det sørlige Afrika går ikke på skole, og får ikke leke, lære eller lese fordi de er barnearbiedere.

Jenter som får en utdanning får færre barn og deres barn får igjen bedre helse og utdanning. Når barn ikke lærer noe går samfunnet glipp av millionvis av mulige problemløsere som kan hjelpe til med å dra sine land ut av fattigdom.

Som FN-organisasjon når UNICEF lettere de mest sårbare barna i konfliktområder og kan lettere påvirke politiske ledere. UNICEF er også den eneste FN-organisasjonen som må skaffe penger til sitt eget arbeid.

Får man inn 2 millioner kroner under Superfinalen får UNICEF bygget minst tre nye skoler og pusset opp to gamle. De får utdannet 100 lærere og får vannpumper på skolene og landsbyen rundt.