Ole Einar Bjørndalen  (Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX)
Ole Einar Bjørndalen (Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Russland tar Bjørndalen til retten

Russlands idrettsminister Vitalj Mutko sier at russerne er klare til å gå til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) med klage etter at Ole Einar Bjørndalen fikk gullet på VM-jaktstarten.

Vitalj Mutko opplyste lørdag at russerne vil ta Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til CAS for brudd på regelverket.

Bjørndalen var en av flere løpere som gikk feil under jaktstarten. Han mistet først gullet da han ble idømt en tidsstraff på ett minutt, men IBU gjorde noen timer senere om avgjørelsen etter at Norge og flere andre nasjoner hadde anket, slik at nordmannen likevel ble verdensmester.

- Forbundene i idretten tar ingen hensyn til samfunnet. De viser ikke noe ansvar. De lever i sin egen, lukkede verden etter sine egne regler. Jeg mener at disse reglene bør være like for alle. Og jeg mener at Bjørndalen bør straffes for å ha brutt disse reglene. Men det skjedde ikke, sa Mutko lørdag.

- Bjørndalen er en fantastisk utøver, og han hadde en stor fordel i det rennet. Men reglene bør være like for alle, og vårt forbund er klart til å gå rettens vei i Lausanne mot regelbruddet, forklarte Mutko.

Bjørndalen tok fire gull under årets skiskytter-VM i sørkoreanske Pyeongchang. (©NTB)