Chelsea's Frank Lampard  (Foto: IAN KINGTON/AFP)
Chelsea's Frank Lampard (Foto: IAN KINGTON/AFP)

Lamps headet Chelsea til andreplass

Guus Hiddink-effekten lever i beste velgående.

Chelsea-Wigan 2-1

Det var på hengende håret, men Chelsea tok tre poeng mot Wigan og er nå på andreplass på tabellen etter at Liverpool røk for Middlesbrough.

Avgjørelsen falt et minutt på overtid. Michael Ballack stusset et innlegg videre til Lampard, som headet i mål fra seks-sju meter. Det var den målfarlige midtbanespillerens tiende mål for sesongen - og et av de viktigste.

Vikarmanager Guus Hiddink har nå tre siere på rad i sjefstolen på Stamford Bridge.

Chelsea var presset
Selv om Chelsea vant, var det ingen overlegen seier. Gjestene startet best og presset blåtrøyene i store deler av første omgang.

Likevel var det John Terry som ga Chelsea ledelsen etter 25 minutter. Midtstopperen klinket til med et hardt saksespark fra 14 meter. Chris Kirkland i Wigans mål kunne lite gjøre.

Wigan, som har hatt en god sesong, øynet håp om poeng da Olivier Kapo fikk styre inn et innlegg fra fem meter etter 82 minutter. Kapo har slitt med å få tillit hos manager Steve Bruce, og da januarvinduet var åpent sa han seg villig til å vurdere omtrent alle andre klubbalternativer. Nå fikk han en fin revansj.

På andreplass
Håpet røk på overtid med Lampards scoring. Wigan er nå på sjuendeplass med 35 poeng. Det er 20 poeng opp til Chelsea på andreplass.

Manchester United har 62 poeng og en kamp mindre spilt. Det skal mye til før de klarer å rote bort den ledelsen.

Chelsea's Dutch manager Guus Hiddink (C) celebrates John Terry's goal during their Premier League match against  (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Chelsea's Dutch manager Guus Hiddink (C) celebrates John Terry's goal during their Premier League match against (Foto: GLYN KIRK/AFP)