Tomaz Adamek (Foto: JUSTIN LANE, © JSL AP)
Tomaz Adamek (Foto: JUSTIN LANE, © JSL AP)

Fremdeles verdensmester

Forsvarte tronen med knockout.

Polske Tomaz Adamek (32) sitter trygt på VM-tronen i cruiservektklassen (90,9 kilo).
Natt til lørdag norsk tid slo han på teknisk knockout på det amerikanske håpet Jonathon Banks (26) i Newark, New Jersey.

Overmannet
Den rutinerte mesteren brukte kampens tidlige runder på å observere svakheter og tilpasse seg amerikanerens boksestil før han gradvis satte opp tempo og tok kontrollen.

Da åttende runde tikket inn var det hele blitt enveiskjøring fra polakken, som sendte Banks i kanvasen to ganger før ringdommeren brøt inn og tilkjente verdensmesteren en seier via teknisk knockout.

- Jeg endret strategien min underveis og begynte å treffe med flere slag mot kroppen hans. Det var bare snakk om å være tålmodig. Jeg visste at han ville knekke før eller senere, sa den populære 32-åringen etter å ha blitt annonsert som vinner.

Kampen mot Banks var Adamek sitt første forsvar av den lineære VM-tittelen han vant ved å beseire Steve Cunningham sist desember.
Adamek er også innehaver av IBF-beltet.

Hjemme på bortebane
Til tross for at tittelforsvaret mot Banks fant sted i USA var det likevel amerikaneren som følte seg på bortebane.

Flesteparten av de ca. seks tusen tilskuerne tilstede i arenaen var nemlig polske fans som heiet frem sin landsmann allerede to timer før Adamek entret ringen.

Det kontinuerlige støynivået var såpass at de amerikanske TV-kommentatorene hadde problemer med å høre hverandre under sendingen.

- Jeg elsker å bokse foran mine landsmenn. Jeg trener hardt og kjemper hardt og er glad for at de liker kampene mine, sa Adamek.

Polska (Foto: JUSTIN LANE, © JSL AP)
Polska (Foto: JUSTIN LANE, © JSL AP)