Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viser fram et bilde av Geir Stene under en pressekonferanse fredag.  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viser fram et bilde av Geir Stene under en pressekonferanse fredag. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Innrømmer drap - nekter skyld

19-åringen som er siktet for å ha drept Geir Stene (48) erkjenner ikke straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 kjenner til at mannen i politiavhør har forklart at han handlet i nødverge.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier advokat Eric Lindset som forsvarer 19-åringen.

Selvforsvar

I politiavhøret erkjente mannen de faktiske forhold; at det var han som drepte Geir Stene. Men han forklarer at det skjedde da han skulle forsvare seg selv.

Den siktede 19-åringen var torsdag inne til vitneavhør hos politiet. Senere på kvelden meldte han seg selv. Han ble pågrepet rundt klokken 23.30.

Les mer: Pågrepet for Haugenstua-drapet

Kamp

Geir Stene bodde i morens leilighet på Haugenstua i Oslo mens hun var på ferie. Det var her han ble funnet drept av ett eller flere familiemedlemmer 29. januar.

Både leiligheten og offeret bar preg av kamp, og naboer hadde hørt bråk fra leiligheten kvelden før. Politiet gjorde biologiske funn både i og utenfor leiligheten.

TV 2 er kjent med at politiet fant en DNA-profil på åstedet, som de nå sjekker opp mot den siktede. Resultatet av disse undersøkelsene blir klar tidlig i neste uke.

Geir Stene ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo.  (Foto: Bjørn Carlsen / TV 2)
Geir Stene ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua i Oslo. (Foto: Bjørn Carlsen / TV 2)