Rasool i Oslo tingrett (Foto: TV 2)
Rasool i Oslo tingrett (Foto: TV 2)

Alle Rasool-brødrene dømt til fengsel

Må i tillegg betale tilbake 10,7 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle fem brødrene i Rasool-familien ble fredag dømt til fengsel og inndragning i den omfattende gjengrettssaken i Oslo tingrett. Den sjette broren, Shahid Rasool (26), sitter i Brasil og saken hans vil komme for norsk rett ved en senere anledning.

Det ble resultatet av dommen som ble avsagt i Oslo tingrett like etter klokka 11 i formiddag.

- Politiet har fått godt gjennomslag i forhold til inndragning av verdier på 10,7 millioner kroner fra familien, sier TV 2s krimekspert Johnny Brenna til TV 2 Nyhetskanalen.

Brenna fulgte domsavsigelsen fra tingretten sammen med noen politimenn og forteller til Nyhetskanalen at disse virket godt fornøyd da domslutningen ble lest opp.

Fengselsbrødre

Den eldste broren, Ghulam Abbas (31), dømmes til fengsel i fire år, samt inndragning av tilsammen 2.584.666 kroner. I tillegg blir flere leiligheter som står i hans navn i Natal i Brasil inndratt.

Bror nummer to, Zahid Rasool (29)), dømmes til fengsel i fem år. Han må også tåle inndragning av tilsammen 5.616.000 kroner. Rettsvesenet inndrar også leiligheter han eier i boligkomplekset i Natal.

Den tredje broren, Qaiser Rasool (28), dømmes til betinget fengsel i ni måneder med en prøvetid på to år. Han må også betale 500.000 kroner og får en leilighet i Oslo delvis inndratt.

Bror nummer fire, Yasir Rasool (23), dømmes til fengsel i ett år. Han må også betale 400.000 kroner, samt at rettsvesenet har tatt beslag på en slåsshanske.

Den femte broren, Faisal Rasool (20), dømmes til to år i fengsel. Halvparten av straffen gjøres betinget med en prøvetid på tre år. Han må også tåle inndragning av 500.000 kroner og en Crvena Zastana pistol cal. 7,65 og et magasin med sju patroner.

Far dømt, mor frifunnet

Faren til Rasool-brødrene dømmes til ett og et halvt år i fengsel, men ett år og to måneder av straffen gjøre betinget. Den ubetingede delen av straffen regnes som sonet i varetekt. Pappa-Rasool må også betale 800.000 til fordel for statskassen.

Moren til Rasool-brødrene var også tiltalt i saken, men ble frifunnet i Oslo tingrett.

- Brødrene reagerte veldig på at moren ble arrestert og dratt inn i denne saken. Nå er hun frifunnet, og det kan settes i den kulturelle konteksten at mødre i den kulturen har ikke oversikt over den økonomiske biten i familien, sier Brenna.

Koner og svigemødre

I tillegg ble kona til Shahid Rasool (26) dømt til ett års betinget fengsel med en prøvetid på tre år. Hun må også betale tilbake 300.000 kroner.

Moren til en tidligere kone av Shahid Rasool dømmes til 120 dagers betinget fengsel med to års prøvetid.

Ghulam Abbas og Zahid Rasools ekskoner ble begge frikjent for alle tiltalepunkter.

rasool_dom_uten_bug (Foto: TV 2)
rasool_dom_uten_bug (Foto: TV 2)