Storberget har vært utsatt for et umenneskelig kjør, sier Ap veteran Thorbjørn Berntsen. (Foto: TV 2)
Storberget har vært utsatt for et umenneskelig kjør, sier Ap veteran Thorbjørn Berntsen. (Foto: TV 2)

- Et umenneskelig kjør

Ap-veteran Thorbjørn Berntsen mener presset mot Storberget den siste tiden har vært for tøft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg mener Storberget har fått alt av som det går an å få av ubehageligheter og karakteristikker den siste tiden. Det er nødt til å ramme en person om man ikke er stein tvers igjennom, sa Berntsen på Tabloid torsdag kveld.

- Pressens skyld

Den tidligere miljøvernministeren går langt i å antyde at det er pressen sin skyld at justisministeren nå ligger på sykehus.

Knut Storberget skal ha blitt hentet i ambulanse hjemme onsdag kveld, og deretter innlagt på medisinsk avdeling, Oslo universitetssykehus, Aker, for utredning. Det er ventet mer informasjon om statsrådens tilstand fredag.

289366

Umenneskelig

- Å karakterisere en person som har fått til så mye som evneveik, går ikke an. Det er klart han blir skuffa og nedbrutt. Pressen forsterker jo og generaliserer så alt dette blir verre, sier Berntsen.

- Det kjøret Storberget har vært utsatt for nå er på grensen til det umenneskelige.

Giske blir vikar

Kultur- og kirkeminister Trond Giske konstitueres som ansvarlig for å styre Justisdepartementet i Storbergets sykefravær.

- Når en statsråd blir sykmeldt, så må noen ha det konstitusjonelle ansvaret i den perioden, og det blir meg til Storberget er tilbake på jobb, sier Giske til TV 2 Nyhetene.