Thorbjørn Berntsen i Tabloid
Thorbjørn Berntsen i Tabloid

Krevde en unnskyldning

I kveldens Tabloid krevde tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen en unnskyldning fra Dagsavisen og VG. Men det fikk han ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ap-veteranen gikk hardt ut mot de to politiske redaktørene Arne Strand og Hanne Skartveit. I august i fjor kunne Dagsavisen som første avis fortelle at seks stortingsrepresentanter var minstenkt for å ha fått utbetalt for mye i stortingspensjon. Thorbjørn Berntsen var en av disse.

I kveldens Tabloid krevde den tidligere statsråden en unnskyldning fra Dagsavisen og VG etter deres oppslag rundt saken. En svært opprørt Berntsen gikk rett i strupen på politisk redaktør i Dagsavisen, Arne Strand.

- Arne Strand har gått over alle støvelskaft! Dere blir bare verre og verre, Arne Strand. Verre og verre, tordnet Thorbjørn Berntsen.

- Nei, nå må du se å komme deg ut av 50-tallet og inn i vår tid, svarte Arne Strand.

- Nei, du skulle tatt deg en tur tilbake til 50-tallet, så hadde det kanskje blitt folk av deg også, var den klare meldingen fra Berntsen som var kraftig provosert over Dagsavisens politiske redaktør.

- Jeg sitter og følger med hver eneste gang du er på skjermen. Og jeg begynner å svette hver eneste gang!

- Jeg er en av rottene!

I august trykket Dagsavisen en tegning som viser fire rotter som spiser på en stor ost. Denne er knyttet mot en kommentar av Arne Strand der han omtaler de seks stortingsrepresentantene. Da programleder Trude Teige viste frem tegningen, reagerte Thorbjørn Berntsen svært sterkt og temperaturen i Tabloid-studioet steg kraftig, og en svært hissig ordutvekseling mellom Berntsen og Strand skjøt fart.

- Jeg er en av rottene. Har du tenkt til å be om unnskyldning, spurte han Arne Strand.

- Nei, overhodet ikke! Det ville ikke falle meg inn ett sekund å forsøke å si til en av landets fremste politiske tegnere at "nå må du legge bånd på deg fordi Thorbjørn Berntsen kan bli fornærmet av din politiske karikatur"!

- Arne Strand, eier du ikke anstendighet? Dagsavisen publiserte den tegningen med rottene som spiste av fellesskapskassa, og en av de rottene var meg!

- Du er ikke nevnt i den tegningen!

- Ikke prøv deg! Den var knyttet til din kommentar om pensjonssaken. Du bør be om unnskyldning!

- Jeg ber ikke om unnskyldning for et kunstnerisk uttrykk!

- Da forteller det mer om Arne Strand enn det gjør om meg, avsluttet Berntsen før han krevde en unnskyldning fra VGs politiske redaktør, Hanne Skartveit.

- VG hadde et bilde av meg over mer enn halvparten av førstesida. Under sto det med feite bokstaver: "Avslørt". Har dere tenkt til å be om unnskyldning?

Men det ville Skartveit ikke gå med på.

- Her sitter altså "Leppa fra Grorud" som har fornærmet folk i åresvis og er såret over det som kanskje har vært den største skandalen i Stortingets historie. Det synes jeg er utrolig, sa en tydelig VG-redaktør.

Se hele debatten på TV 2 Sumo. Og les om hvordan Thorbjørn Berntsen reagerte da han ble anklaget for pensjonsjuks i egen artikkel.