Kvinne alvorlig skadd av snøras i Tromsø

En kvinne i 20-årene som ble tatt av snøras ved Kroken-anlegget i Tromsø, ble liggende under snøen i rundt en halv time. Vennene greide til slutt å grave henne fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen skal være alvorlig skadd. Ved 20-tida, halvannen time etter at politiet fikk melding om raset, ble det fortsatt drevet lunge- og hjerteredning på stedet. Arbeidet for hjelpemannskapene betegnes som svært vanskelig.

- På grunn av all snøen som har falt i det siste, er det stor skredfare, og det er risikofylt å sende folk inn. Vi må tenke sikkerhet, sier innsatsleder Bjørn Danielsen fra Tromsø-politiet til NTB.

- Kvinnen som ble tatt av raset, ble gravd fram igjen etter en halvtimes tid. Vi har fått bekreftet at hun er i live, sier Pettersen.

Det er umulig å ta seg fram med snøskuter på grunn av all løssnøen, derfor er det sendt inn folk på ski for å hente ut den skadde. Norsk folkehjelp, Røde Kors og politiet har opprettet en base hvor de lyser opp i lia med en kraftig lyskaster, for å gjøre redningsarbeidet lettere. En alpin redningsgruppe med hodelykter er i full aktivitet. (©NTB)