Edvald Boasson Hagen  (Foto: Håvard Solerød/)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Håvard Solerød/)

Helnorsk sykkeltreff i Belgia

Thor Hushovd, Kurt Asle Arvesen, Gabriel Rasch og Edvald Boasson Hagen sykler alle samme ritt i Belgia lørdag.

Omloop Het Nieuwsblad, eller Het Volk som det het tidligere, markerer starten på klassikerrittene i Europa denne sesongen.

Brosteinsrittet går over 203 kilometer, med start og mål i Gent. Storløpet samler en solid bukett sykkelstjerner, men også alle de fire norske proffsyklistene.

Redusert Edvald
Edvald Boasson Hagen (21) stiller til start for Team Columbia. Han har vært plaget med forkjølelse den siste tiden.

- Jeg har ladet opp hjemme i Oslo, og er usikker på formen. Planene for rittet legger laget fredag, men vanligvis får vi muligheten til å skape våre egne sjanser, og så kjøres det for den som ligger best an mot slutten, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Han ser frem til å få brosteinserfaring og å sykle Omloop Het Nieuwsblad for første gang. Søndag stiller han også i Kuurne-Brussel-Kuurne.

Det blir artig med alle de norske. Vi kan prate sammen i feltet.

Sjekk tv2sporten.no lørdag kveld for å se hvordan det gikk i Belgia

Duket for norsk sykkelkos
For norske sykkelentusiaster er det spesielt å merke seg at Cervelo stiller med både Gabriel Rasch og Thor Hushovd, mens Kurt Asle Arvesen er i aksjon for Saxo Bank. det er ikke ofte den norske sykkeleliten sykler samme ritt.

- Jeg tror det bare skjedde en gang i fjor. Det blir artig. Vi kan prate sammen i feltet. Jeg kjenner jo Gabriel godt fra tiden i Joker Bianchi. Det er trivelige karer, sier Boasson Hagen.

Han imponerte i Challenge Volta a Mallorca tidligere i måneden, men droppet et ritt i Algarve på grunn av forkjølelsen. Etter helgen i Belgia ser han frem til å gjøre det bra i Milan-Sanremo og Paris-Roubaix. Men han skal også sykle flere andre av vårens storritt.

Thor Hushovd  (Foto: Tim De Waele/TDW)
Thor Hushovd (Foto: Tim De Waele/TDW)

Blir et rotterace
Boasson Hagen er nok det største norske håpet i Omloop Het Nieuwsblad. Thor Hushovd, som ble nummer tre i fjor, har sagt at han tar rittet for å få brosteinstrening. Gabriel Rasch må nok gjøre en jobb som hjelperytter, mens Kurt Asle Arvesen fremdeles jobber med å finne godformen.

Philippe Gilbert, som vant Omloop Het Nieuwsblad i fjor og i 2006, har nå byttet lag til belgiske Silence-Lotto. Han vil nok gjøre mye for å ta sin tredje seier.

Men han får konkurranse. Det russiske storlaget Katjusja stiller med stjernene Filippo Pozzati (vinner i 2007), Robbie McEwen og Gert Steegmans.

På Cervelo vil både Roger Hammond og Heinrich Haussler kunne utfordre Gilbert om seieren. Lag som Rabobank, Garmin-Slipstream og Quick Step stiller også alle med sterkt mannskap.

Second placed Belgian Nick Nuyens of Cofidis, winner Belgian Philippe Gilbert of Francaise des Jeux and third placed Norwegian Thor Hushovd of Credit Agricole celebrate on the podium after the 'Omloop Het Volk'  (Foto: BENOIT DOPPAGNE/EPA)
Second placed Belgian Nick Nuyens of Cofidis, winner Belgian Philippe Gilbert of Francaise des Jeux and third placed Norwegian Thor Hushovd of Credit Agricole celebrate on the podium after the 'Omloop Het Volk' (Foto: BENOIT DOPPAGNE/EPA)