Vitali Klitschko (Foto: ALEX GRIMM, © GRI/CVI)
Vitali Klitschko (Foto: ALEX GRIMM, © GRI/CVI)

Klager over svak motstand

Vitali Klitsjko motsetter seg bokseforbunds ønsker.

Tungvekteren Vitali Klitsjko (37) har søkt hjelp hos Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i håp om at den internasjonale klageinstansen opphever hans ansvar i en avtale mellom bokseforbundet World Boxing Council (WBC) og tidligere tittelholder Oleg Maskajev.

Bryter praksis
Bokseforbundet hvis tungvektstittel Klitsjko i dag er innehaver av har nemlig bestemt at vinneren av den kommende kampen mellom Klitsjko og cubanske Juan Carlos Gomez er forpliktet til å møte Maskajev innen 120 dager fra deres egen kampdato, 21. mars.

Men Klitsjko ønsker ikke å bøye seg for kravet fra bokseforbundet ettersom oppgjøret mot Gomez også er et pliktig tittelforsvar.
WBC-mesteren viser derfor til forbundets gjeldende praksis om å ikke pålegge en tittelholder mer enn ett pliktig forsvar per år.

Særavtale utenfor reglene
Grunnen til at WBC nå ønsker å gjennomføre et unntak fra sine egne regler er at forbundet i fjor inngikk en avtale med Maskajev der russeren ble lovet en tittelkamp i fremtiden mot at han godtok et lavare enn avtalt kamphonorar da han selv forsvarte beltet mot nigerianske Samuel Peter sist mars.

Maskajev tapte beltet til Peter som igjen tapte for Klitsjko syv måneder senere, hvilket dermed gjorde at Klitsjko ble en ufrivillig part av en avtale han ikke kjente til.

- Hvorfor skal Klitsjko innfri WBCs løfte overfor Maskajev, sier Klitsjkos manager Bernd Boente til det tyske nyhetsbyrået SDI.

Ønsker store kamper
I tillegg til å protestere på unntaksavtalen som forbundet har inngått med eks-mesteren, påpeker Klitsjko dessuten at den snart førti år gamle russeren uansett er en uverdig utfordrer for ham.

- Det ville ikke bli en kamp som er interessant for fansen, mener Klitsjko, som i dag er rangert som nummer to i verden bak lillebroren Wladimir.

Ukraineren sier han heller ønsker å møte britiske David Haye eller amerikaneren Chris Arreola i det som vil være langt mer attraktive kamper, både fra et sportslig og et økonomisk ståsted.

Hverken CAS eller WBC har så langt kommentert klagesaken fra Team Klitsjko.